Afbeelding
Pieter Vane

Start Kinderboekenweek op Mozaïek Petenbos

6 oktober 2022 om 07:11 Activiteiten

VEENENDAAL De Kinderboekenweek 2022 is 5 oktober van start gegaan, met als thema Gi-Ga-Groen. Op basisschool Mozaïek Petenbos zijn ze deze dag allemaal in groene kleding gestart.

Op het schoolplein werd het liedje Gi-ga-groen gedanst en gezongen. Na deze opening staan er tal van activiteiten rondom lezen centraal. Een ervan is de ‘Masked Reader’, waarbij alle leerkrachten vermomd een verhaal voorlezen. Daarnaast gaan de leerlingen van de bovenbouw voorlezen in de onderbouw en middenbouw. Ter afsluiting vindt er een boekenruilmarkt plaats op donderdag 13 oktober. Hierbij nemen leerlingen boeken mee naar school die zij willen ruilen met het boek van een andere leerling.

Naast deze activiteiten is er op Mozaïek Petenbos veel aandacht voor de leesbevordering. Zo mogen de leerlingen uit de onderbouw wekelijks, om beurten, de ‘ik-tas’ mee naar huis nemen, waarin zij speelgoed en een boek stoppen waarover ze daarna in de klas kunnen vertellen.
Er wordt gewerkt met de leeskoffer, waarin verschillende boeken en spelletjes passend bij de boeken worden aangeboden. In de klassen wordt dagelijks voorgelezen en wekelijks een boek besproken. Tot slot is er in de school een ruime bibliotheek te vinden, met een wisselende collectie, zodat er voor iedereen een boek te vinden is.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie