De winnaar Mees Wijnen
De winnaar Mees Wijnen Jan van den Brink

Bakken en smullen op Burendag in de buurt- en dorpshuizen

· leestijd 1 minuut Activiteiten

RHENEN/ELST Op de Burendag van dit jaar openden de buurthuizen en ontmoetingsplekken in Elst en Rhenen de deuren voor al haar omwonenden, met leuke en heerlijke activiteiten! In de Westpoort kon genoten worden van verse soep. In De Buurtgarage (Rhenen Hoog) en Het Bestegoed (Elst, Utrecht) waren knutselactiviteiten en bakwedstrijden. In de Tollekamer waren oud-Hollandse spelletjes te doen en ook de Ontmoetingskerk in Rhenen was open voor ontmoeting.

In het Bestegoed in Elst werd men verwelkomd door Piet, van Ballon&Verteltheater Bas. Hij stond na de ballonnenboog klaar om prachtige ballonfiguren te maken voor de bezoekers. Onder het genot van een kopje koffie en thee konden de bezoekers luisteren naar live muziek van The Fellows. Na een ronde activiteiten werden de gebakken taarten geproefd en beoordeeld door de vierkoppige jury bestaande uit Hannah Honders (DVDE), Frank en Patrick van de Jongerenraad en een echte telg uit een bakkersfamilie: Anton Roks. De winnaar van de taartenbakwedstrijd (en de waardebon voor The Maxx in Veenendaal) was Yaman met een kruidige ‘Huis’- taart. De rest van de bezoekers konden alle taarten daarna zelf ook proeven en keuren.

BUURTGARAGE In de Buurtgarage in Rhenen Hoog werd druk geknutseld met textielstiften, stenen en werd er een heus knutselmeesterwerk gemaakt: een kunstwerk samengesteld uit verschillende kunstzinnige uitspattingen van bezoekers. Ook de baksels in Rhenen gooiden hoge ogen. De jury, bestaande uit de kinderburgemeester Nora Jo-Anne, buurtbewoner Mohamed en oud-banketbakker Peter Kevenaar smulden van de creaties van Suze, Fleur, Sara Lina, Sem, Mees en Lieke.

Na wikken en wegen werd Mees Wijnen beloond met de hoofdprijs: een waardebon van 75 euro voor The Maxx in Veenendaal! De creatie van Lieke Tollenaar kreeg een eervolle vermelding en alle taarten en koekjes werden geshowd voor het publiek dat naar de Buurtgarage was toegestroomd. Ook hier was daarna nog tijd om de baksels te laten proeven door de bezoekers.

Door Martin Brink

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Stilok brengt aantal programma’s fors terug maar blijft uitzenden rond kerkdiensten 13 uur geleden
Afbeelding
Jubilieum Rembrandt College wordt groots gevierd 15 uur geleden
Afbeelding
Uitvaartverzekering, kapitaal of natura? De specialist 15 uur geleden
Afbeelding
Vier kandidaten uit gemeente Rhenen voor SGP-lijst Provinciale Statenverkiezingen 17 uur geleden
Afbeelding
Nadenken over ja/ja-sticker voor Veenendaal 19 uur geleden
Afbeelding
Na bijna 40 jaar valt doek voor Snuffelshop 21 uur geleden
Afbeelding
Sinterklaas en Mrs. Harris in Filmhuis Veenendaal 22 uur geleden