Stockfoto ter illustratie.
Stockfoto ter illustratie. Pixabay

Optreden met handpan op het Henk Deysplein tijdens Kleurrijk op Zaterdag

9 juli 2022 om 13:29 Activiteiten

RHENEN Luis benut het instrument de handpan voor improvisatie in dans, geluid, de menselijke stem, poëzie en verhalen. Hij treedt zaterdag op tijdens alweer een Kleurrijk op Zaterdag, dat gehouden wordt op het Henk Deysplein aan de Molenstraat in Rhenen. Zijn optreden staat om 14.00 uur op het programma. 

Luis doet al bijna 30 jaar onderzoek naar de door de natuur geïnspireerde wiskunde van oude culturen en beschavingen. Hij heeft een systeem ontdekt om tonen te genereren en geometrische posities van het lichaam, die een therapeutisch effect, hersenstimulatie en emotioneel zelfbewustzijn produceren. Hij gebruikt de handpan in zijn workshops en biedt Ssoundbathing- ervaringen in combinatie met diepe regeneratieve ontspanning, bewuste ademhaling, zoals een geluidmassage en holistische coaching. 

De eerste handpan werd in 2000 in Zwitserland gemaakt, geïnspireerd door traditionele percussie-instrumenten uit het oosten en westen. Het is een handgemaakt instrument. Twee metalen halve schalen zijn aan elkaar gelijmd en een opening in het midden aan de onderkant maakt het genereren van de basnoot mogelijk. Het is een idiofoon type muziekinstrument, omdat het geluid voornamelijk gecreëerd wordt door de trilling van het instrument zelf, zonder het gebruik van luchtstroom, snaren, membranen of elektriciteit. 

De handpan kan vanwege zijn resonantiegolven voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Zoals vrije tijd en intuïtief spelen, concerten, improvisatie met dans, verhalen vertellen en poëzie, maar ook voor het verbeteren van fijne motoriek en coördinatievaardigheden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie