Afbeelding
Pieter Vane

Skaten tijdens Eerste Paasdag op de vernieuwde skatebaan

18 april 2022 om 11:55 Activiteiten

VEENENDAAL De vernieuwde skatebaan aan de Groenveldselaan in Veenendaal valt goed in de smaak. Vele kinderen en jongeren maakten er in het paasweekend gebruik van.

door Pieter Vane

Het was ook direct druk met skaters en andere sporters in spé in verschillende disciplines. Onder toezicht van ouders of begeleiders was de jeugd, die volop aanwezig was, aan het skaten. Een enkeling liet zien hoe het moet op de skatebaan en was hier volledig op gekleed met handschoenen, helm en valprotectie aan de armen en benen. Het is niet uit te sluiten dat valbescherming in de reglementering voor het mogen gebruiken van de skatebaan verplicht gesteld wordt.  

De nieuwe baan is ontworpen door een samenwerking van de gemeente Veenendaal, Sportservice Veenendaal, een skateparkbouwer en Skatepark Veenendaal. Die laatste startte afgelopen jaar een crowdfundingsactie om geld in te zamelen voor de vernieuwing van de baan. Wanneer de skatebaan officieel geopend wordt is nog niet bekend. 

Ook op het Stadspark, iets verderop over het bruggetje, was het druk met recreanten die genoten van het mooie weer op Eerste Paasdag en met de familie in groepjes op het grasveld zaten. Aan de rekstokken op het park werd door een enkeling aan de conditie gewerkt, op de vlonders aan het water zocht de jeugd elkaar op voor de laatste nieuwtjes.   Het nabijgelegen pannenkoekenhuis Hugo deed goede zaken en had de terrassen vol, terwijl de kinderen zich konden vermaken met de klimtouwen in de speeltuin van Hugo.

Een enkeling liet zien hoe het moet op de skatebaan en was hier volledig op gekleed met handschoenen, helm en valprotectie aan de armen en benen.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Ook in het Stadspark was het 'gezellig' druk
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie