Nieuw leven voor Dikke Bandenraces
Nieuw leven voor Dikke Bandenraces Team Jumbo Visma Academy

Vuelta Kids Dikke Bandenrace tijdens Veenendaal-Veenendaal

6 mei 2022 om 19:57 Lokaal Deel je nieuws

VEENENDAAL - Tijdens de vrouwenkoers op vrijdag 20 mei 2022 van Veenendaal-Veenendaal wordt de Vuelta Kids Dikke Bandenrace verreden: een fietswedstrijd voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. De Dikke Bandenrace wordt voor een deel gehouden op het officiële parcours van Veenendaal-Veenendaal.

Jeugd op eigen fiets

Sportservice Veenendaal organiseert, in samenwerking met La Vuelta 22 Holanda en Team Jumbo-Visma, de Dikke Bandenrace voor kinderen uit de basisschoolgroepen 5 en 6 en uit de groepen 7 en 8. Harm Jan van Ginkel (Sportservice Veenendaal):  “De deelnemers rijden op hun eigen fiets, met goede remmen, en moeten een helm dragen. Die helm kan worden geleend bij de organisatie. Deelname is gratis en gebeurt op eigen risico.” De wielrennertjes uit de groepen 5 en 6 starten rond 15.00 uur, terwijl fietscoureurtjes uit de groepen 7 en 8 om ongeveer 16.00 uur aan de start verschijnen.

Stimulans

Team Jumbo-Visma heeft het concept Dikke Bandenrace nieuw leven ingeblazen. De professionele wielerploeg neemt het sportsimuleringsconcept over van Klaar voor de Start. Het doel van dit project is meer jongeren op de fiets krijgen, door  basisschooljeugd op een normale fiets deel te laten nemen aan een fietswedstrijd. In Veenendaal houden de wielrennertjes er ook nog iets aan over. Harm Jan Van Ginkel: “Behalve een leuke wielerwedstrijd krijgen de deelnemers ook een Veenendaal-Veenendaalbidon en een medaille. De winnaars mogen we aanmelden voor de finale van de Vuelta Kidswedstrijden tijdens de start van de Vuelta op 19 augustus in Utrecht.” Overal in de regio wordt de Vuelta Kids Dikke Bandenrace georganiseerd, zoals op 4 juni in Amerongen, 8 juni in Maarn en 23 juni in Leersum.

Aanmelden voor de Vuelta Kids race in Veenendaal kan tot en met vrijdag 13 mei 2022 via de website van Sportservice Veenendaal: https://sportserviceveenendaal.nl/dikke-bandenrace/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie