Jaarlijkse Korpsavond brandweerkazerne Veenendaal 2022
Jaarlijkse Korpsavond brandweerkazerne Veenendaal 2022 Kees van Kooten

Onderscheidingen, afscheid en oorkondes tijdens jaarlijkse korpsavond brandweerkazerne Veenendaal

Overig

VEENENDAAL Tijdens de jaarlijkse korpsavond van brandweerkazerne Veenendaal op vrijdag 16 september werden meerdere onderscheidingen en oorkondes uitgedeeld. De korpsavond werd gehouden in de brandweerkazerne aan de Industrielaan. Postcommandant Edwin Brouwers blikte terug op 2021 en 2022. 

Aan Gert van Beek, Henri Hovestad, Patrick Hendriksen en Ryan Kelderman werd de diploma chauffeur/pompbediende uitgereikt. Ook kregen vrijwilligers van de ploegcommandanten een onderscheiding en oorkonde voor hun dienst bij de brandweer. Meerdere van hen ontvingen deze vanwege hun twaalf en een halfjarige diensttijd. Dat waren Arnold de Groot, Arjan Gravestein, Bert van Beek, Michel Willemsen en Wilfred Snoei.  

Er waren er ook bij die al meer dan 15 jaar vrijwillig in dienst zijn, Sjors Nap (15 jaar) Gilbert Heijkamp (15 jaar), André van Strien (20 jaar), Erwin den Heijer (20 jaar), Mark Nijenhuis (25 jaar), Bert Bos (25 jaar), Gerard Tukker (30 jaar), Erik Rademaker (35 jaar). 

Marina Slotboom nam na 18 jaar afscheid van de brandweer. Burgemeester Gertjan Kats hield een toespraak en benoemde ook het vertrek van Slotboom. Hij wil zich inzetten voor meer vrouwelijke aanwas bij de brandweer. Stadsgids Jaap Pilon was uitgenodigd en gaf een “korte” lezing over het ontstaan en de geschiedenis van Veenendaal en haar brandweer.

Door Kees van Kooten

advertentie
advertentie
Afbeelding
Bakken en smullen op Burendag in de buurt- en dorpshuizen 13 uur geleden
Afbeelding
Stormschade aan de Paddestoelenlaan 15 uur geleden
Afbeelding
Plaza Cultura geopend door wethouder Dylan Lochtenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Grebbeconcours voor paarden en pony’s op de Grebbeberg 18 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester Kats met Foodvalley naar Brussel 18 uur geleden
Afbeelding
Aanrijding tussen politieauto en personenauto Veenendaal 22 uur geleden
Afbeelding
Graciun verkoopt Straatnieuws in Veenendaal: ‘In Nederland ligt mijn toekomst’ 23 uur geleden