De persoon die de fles bij de woning plaatst, is niet heel goed te zien op beeld, 'maar wellicht herkend iemand hem of haar aan de manier waarop diegene loopt', schrijft de politie
De persoon die de fles bij de woning plaatst, is niet heel goed te zien op beeld, 'maar wellicht herkend iemand hem of haar aan de manier waarop diegene loopt', schrijft de politie politie.nl

Politie toont beelden van brandstichter woning aan Nijhofflaan in Veenendaal

7 december 2023 om 07:29 Misdaad

VEENENDAAL In Veenendaal onderzoekt de politie een brandstichting bij een woning aan de Nijhofflaan die in de nacht van donderdag op vrijdag 1 december rond 1.45 uur werd ontdekt. De dader staat op beelden de politie hoopt met het tonen van een foto en een korte video van een bewakingscamera dat deze herkend wordt.

Die vrijdagochtend rond 1.45 uur werden de bewoners van een woning aan de Nijhofflaan opgeschrikt door een brand. Toen de hulpdiensten ter plaatste kwamen, bleek dat bij de voordeur brand was ontstaan, waardoor ook veel rook vrijkwam die de woning introk. De bewoners moesten vanwege de rookontwikkeling tijdelijk hun huis uit, waarbij zij werden nagekeken door een ambulance. Drie personen moesten voor controle naar het ziekenhuis en konden na behandeling weer naar huis. 

Uit onderzoek blijkt dat er sprake is geweest van brandstichting. Er is forse schade aan het portaal en de voordeur ontstaan. Daarnaast is er ook brandschade in de hal en is er ook rookschade in de woning.

Op beelden van de beveiligingscamera bij de woning is te zien hoe vlak vóór de brand deze man naar de voordeur van de bewuste woning loopt. Uit de plastic tas haalt hij een fles met daarin een vloeistof. Wat hij precies doet is niet te zien. Maar even later loopt hij weg. Dan ontploft er iets en vervolgens ontstaat er meteen een flinke brand.

SIGNALEMENT

De persoon die de fles bij de woning plaatst, is niet heel goed te zien op beeld, ‘maar wellicht herkend iemand hem of haar aan de manier waarop diegene loopt’, schrijft de politie. Verder had die persoon een lichte huidskleur en droeg toen een lange blauwe jas, zwarte schoenen en een zwarte sjaal of mondkap voor de mond.

De politie hoopt dat een lezer de verdachte op beeld herkent, of een verdacht persoon heeft zien lopen in de buurt in de nacht van donderdag op vrijdag 1 december? Ook andere informatie over deze brandstichting is welkom via dit digitale tipformulier.

Er is forse schade aan het portaal en de voordeur ontstaan. Daarnaast is er ook brandschade in de hal en is er ook rookschade in de woning.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie