Jaelynn Pieters, Kaily Meerwijk, Kaylanne van Beek, Lynn Hopman en Lieke Tollenaar
Jaelynn Pieters, Kaily Meerwijk, Kaylanne van Beek, Lynn Hopman en Lieke Tollenaar Manja Moraal

Goud voor Turnclub P.i.T op hoogste landelijke niveau in Alkmaar

12 april 2022 om 17:31 Sport Deel je nieuws

Op dag twee in Alkmaar was het de beurt aan het team van niveau 1 (het hoogste niveau in Nederland) bestaande uit Kaylanne van Beek, Jaelynn Pieters, Kaily Meerwijk, Lynn Hopman en Lieke Tollenaar. Na dit jonge team mocht ook junior tweede divisie Julia Duijst, die gisteren nog een gouden medaille en NK ticket veroverde met haar team op C niveau, proberen haar individuele NK ticket te bemachtigen. 

Het team op niveau 1 ging niet zo best van start op het smalle toestel balk. De turnsters waren nerveus en lieten niet zien wat zij konden. Behalve Tollenaar, net hersteld van een enkelblessure. Zij liet een stabiele oefening zien tijdens haar comeback wedstrijd. De turnsters lieten zich echter niet uit het veld slaan en knokten zich terug in de wedstrijd met prachtige vloeroefeningen, explosieve sprongen en strakke brugoefeningen. Gevallen, maar opgestaan, dit team mocht het goud ophalen! Individueel was er geen officiële uitslag, maar toch leuk om te vermelden dat Lynn Hopman zelfs de allerbeste van haar baan was vandaag en Jaelynn Pieters derde. 

Julia Duijst heeft gestreden voor wat ze waard was. Een wedstrijd met een foutje teveel voor het individuele NK ticket, maar een zichtbare stijgende lijn in niveau en spirit. Duijst werd knap 7e. 

Over twee weken zullen een heleboel P.i.T turnsters in Waalwijk strijden om NK titels.

Julie Duijst
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie