Tijdens het concours van De Grebberuiters komen er naast dressuurruiters ook springruiters in actie.
Tijdens het concours van De Grebberuiters komen er naast dressuurruiters ook springruiters in actie. Foto: Jarko du Pré

Grebbeconcours weer op Grebbeberg

20 september 2018 om 15:58 Sport

‘’Na een verblijf op een andere locatie zijn we weer terug op onze vaste stek. Op het fraaie stuk zandgrond op de Grebbeberg en dat op het moment dat de vereniging exact 70 jaar bestaat. We gaan er dan ook weer een mooi concours van maken. Een concours waar zowel paarden als pony’s in actie komen.’’

Door Henk Jansen

Rhenen - Bovenstaande woorden worden geuit door Anneke van Oort vice-voorzitter, die momenteel ook het voorzitterschap van de landelijke rijvereniging De Grebberruiters voor haar rekening neemt. De jubilerende vereniging is er alles aan gelegen om er dit jaar weer een mooi en spannend concours van te maken. ‘’Zeker nu we terug zijn op onze oude stek. Een pracht van een plek. Met de nodige historie. Waar zelfs de Oranje prinsessen Beatrix en Irene in ‘42 op hun schimmels hun kunnen lieten zien’’, aldus Anneke van Oort.

Vrijwilligers

Terug op de Grebberberg. De voorgaande jaarlijkse concoursen hield de landelijke rijvereniging De Grebberuiters op het stuk zandgrond tegenover de begraafplaats nabij de Autoweg in Rhenen. Een plek waar zandgrond lag. Ideaal voor een concours. Op de Grebbeberg wordt ook op zand gereden. Op een vlakte waarop mais heeft gestaan. Voor ruiters en dieren het favoriete terrein.

Op de Grebbeberg werden succesvolle concoursen gehouden. En dat zal zaterdag 22 september ook zeker weer het geval zijn. Het parcours ligt tussen de militaire begraafplaats en Ouwehands Dierenpark. Anneke: ‘’Daar richten we op vrijdagavond al met veel helpende handen van leden en vrijwilligers het concours in. Op de wedstrijddag zijn er natuurlijk ook nog tal van werkzaamheden te verrichten en ook dan rekenen we op veel helpende handen. Er komen tijdens het concours zowel paarden als pony’s in actie. Die strijden in de disciplines dressuur en springen om de dagprijzen.’’

De Grebberuiters willen er zaterdag 22 september, in het jubileumjaar, een mooie en sportieve dag van maken. Het aantal deelnemers dat zich al voor het concours heeft aangemeld is al ver over de honderd.

Het Grebbeconcours wordt verreden onder de vlag van de KNHS. Anneke: ‘’Vorig jaar hadden we aan de Autoweg 160 deelnemers. Misschien halen we dat ook zaterdag 22 september weer. Er kan trouwens nog ingeschreven worden.”

Opgeven voor deelname kan via de KNHS website. Voor meer informatie kunnen belangstellenden ook mailen naar grebbeconcours@hotmail.com of bellen met het wedstrijdsecretariaat via telefoonnummer: 06-30358547.

Daarnaast hoopt de vereniging hoopt natuurlijk ook op veel publieke belangstelling. De toegang tot het concours is gratis. Op het terrein is er ook catering aanwezig.

Het Grebbeconcours wordt verreden onder de vlag van de KNHS. Tijdens het concours is er ook catering en muziek aanwezig. Om 9.00 uur wordt met het Grebbeconcours begonnen.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie