‘Kloosteruurtjes’ bij Stadscommunity

21 november 2022 om 13:06

RHENEN De feestmaand staat weer voor de deur, met kerst als sfeervol hoogtepunt. Temidden van alle drukte die daaraan vooraf gaat, wordt door  Stadscommunity Arkacia stilgestaan tijdens de kloosteruurtjes bij de boodschap van kerst: licht in het duister, nieuw leven, geschenk van God, hoop en langverwachte redding.
,,Dit doen we door samen stil te worden, het kerstverhaal voor zichzelf te laten spreken en in stilte te reageren op wat daar doorheen naar ons toekomt", zegt een woordvoerder. De kloosteruurtjes worden georganiseerd in de vier adventsweken voorafgaand aan kerst.
De woordvoerder vervolgt: ,,Iedereen is welkom om het kerstverhaal van 20.00-21.00 uur mee te beleven op donderdagavond 1, 8, 15 en/of 22 december. Loop gerust de Timmermanswerkplaats aan Acacialaan 16 in Rhenen binnen." Aanmelden is niet nodig. Contactadres: arkacia.rhenen@gmail.com..


Nordic Walking
in Rhenen

RHENEN Nordic Walking Rhenen/Veenendaal start eind november met een cursus Nordic Walking. Nordic Walking (lopen met stokken) is geschikt voor iedereen. Zelfs mensen met een chronische aandoening kunnen meedoen. 

Nordic Walking is een bijzonder bewegingsconcept in de wereld van buitensporten. Bij deze tak van sport krijgen bovenlichaam en armen door het gebruik van stokken (poles) een extra bewegingsimpuls. Bij Nordic Walking is er nauwelijks sprake van een zweeffase waardoor er geen schokbelasting ontstaat in tegenstelling tot de loopsporten. Dat maakt deze activiteit laagdrempelig en de kans op blessures veel kleiner. Alle spieren worden optimaal gebruikt (nek-, arm-, schouder-, buik- en bilspieren). De cursus start op zaterdagmorgen. De cursus (inclusief gebruik stokken) duurt 5 weken. De cursus is onder meer op Kwintelooijen en in De Leemkuiul in Rhenen. Meer op nordicwalkingrhenen.nl. Aanmelden: info@nordicwalkingrhenen.nl, of (na 12.00 uur): 06-414 37 577.


Winterconcert ‘All that jazz’ in Rhenen

RHENEN Symfonieorkest Eindhoven geeft een winterconcert op zaterdag 10 december om 20.00 uur in de Cunerakerk in Rhenen. ,,Het orkest neemt u mee naar Hollywood en Broadway en het Latijns-Amerika van de jaren dertig met een swingend, jazzy programma. De talentvolle jonge pianist Aidan Mikdad speelt de Rhapsody in Blue van George Gershwin'', laat de organisatie weten. Op het programma staan ‘Sing, sing, sing' (with a swing) van Louis Prima/Benny Goodman, in een arrangement van de dirigent van het orkest Quentin Clare, en de Symfonische Nocturne uit de Broadway musical ‘The Lady in the Dark' van Kurt Weill. Het concert wordt ook uitgevoerd in het Muziekgebouw in Eindhoven om 20.15 uur. Beide concerten staan onder leiding van Quentin Clare. Toegangskaarten via de website, bij de kassa van het Muziekgebouw of voorafgaand aan het concert in de Cunerakerk. Zie symfonieorkesteindhoven.nl.