Afbeelding
Wijkmanager Veenendaal West Zuidwest

Bewoners slaan handen ineen voor verbetering speelbosje Veenendaal

18 november 2022 om 14:33 Recreatie

VEENENDAAL ‘Je hoeft hier geen burgemeester te zijn om iets te veranderen!’ Dat is wat een groepje buurtbewoners uit de Schepenbuurt ter harte namen toen zij samen aan de slag gingen met een plan voor de vernieuwing van de verouderde speellocatie in hun buurt. Het resultaat? Een vernieuwde, aantrekkelijke speelplek voor de kinderen uit de buurt. De feestelijke opening van het eerste vernieuwde deel vond afgelopen woensdag plaats.

De speelplek in de Schepenbuurt tussen de straten Reling en Patrijspoort is een grote, centrale, groene buitenruimte met een aantal speeltoestellen. ,,De toestellen zijn echter beperkt, weinig uitdagend, verouderd en dus aan verbetering/vernieuwing toe. Hierdoor wordt er ook weinig gebruik gemaakt van de voorzieningen en worden de kinderen in onze buurt niet door deze speelplek verleid om lekker buiten te gaan spelen en/of bewegen”, zo vonden buurtbewoners. 

Daarom bedachten zij een plan om de speellocatie te vernieuwen. Samen met de gemeente en met steun van de kinderraad is dit plan uiteindelijk tot uitvoering gebracht, met als resultaat een attractieve, centrale speelplek in de buurt die jong en (jong)volwassen uitdaagt tot bewegen en/of spelen.

Wethouder Dylan Lochtenberg en kinderburgemeester Daniël Wilmans kwamen het speelbosje woensdag openen. ,,Ik ben heel trots op dit prachtige initiatief van de buurt”, zegt Lochtenberg. ,,Bewoners hebben de handen ineen geslagen, plannen gemaakt en hard gewerkt om dit mogelijk te maken. De opkomst was direct heel groot, met veel kinderen die heerlijk kunnen spelen op deze mooie nieuwe plek. Een mooi resultaat!”

Het komende halfjaar wordt het speelbosje nog verder vernieuwd.

Afbeelding
Afbeelding