Afbeelding
Aart Aalbers

Wethouder Lochtenberg opent expositie ‘Veerkracht’ met rechtse hoek

18 november 2022 om 12:19 Kunst

VEENENDAAL Met een ‘rechtse hoek’ heeft wethouder Dylan Lochtenberg donderdagmiddag de pop-up expositie ‘Veerkracht’ geopend. In het voormalige horecapand aan de Markt 8 in Veenendaal worden een maand lang tientallen portretten van inwoners van Veenendaal getoond. Op de voorgevel, en ook binnen in het pand.

Met de pop-upexpositie ‘Veerkacht’ laat Museum of Humanity de veerkracht zien van Veenendalers na de lockdownperiode. Half september 2022 stond Museum of Humanity met een zwarte fototent op de markten van Veenendaal om mensen ná de coronapandemie te portretteren. In totaal lieten ruim honderdvijftig mensen zich fotograferen. Ook interviewde het team van Museum of Humanity diverse mensen om de expositie te verrijken met verhalen en korte video’s. Want wie zijn die mensen op de foto? Wat drijft hen? Wat zijn hun dromen? En hoe zijn ze uit de moeilijke lockdownperiode gekomen?

,,Het is een prachtig visueel statement waarin we samen een ode aan de mensheid brengen. Je kunt er niet omheen”, vertelt fotograaf Ruben Timman van Museum of Humanity. ,,Ik ben echt geraakt door al die mooie mensen die we op de markt in Veenendaal hebben ontmoet. Zo veel diversiteit, zo veel levenslust en zo veel veerkracht!”

Wethouder Lochtenberg, voor de gelegenheid met bokshandschoenen aan, opende de expositie donderdag. De expositie is tot en met 17 december elke zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur te bezoeken. Vrijwilligers zijn aanwezig om mensen te ontvangen. Deelnemers die op de foto staan kunnen tijdens de openingstijden een gratis afdruk van hun portret ophalen. Ook zijn scholen uit Veenendaal welkom om een speciaal programma te volgen van School of Humanity, onderdeel van Museum of Humanity, om zo de onderlinge verbinding te versterken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding