Haouat naar DOVO

9 mei 2022 om 15:07

VEENENDAAL De zoektocht naar een nieuwe club is afgelopen voor de 24-jarige aanvaller Hicham Haouat. Hij speelt komend seizoen voor DOVO. Aan het begin van vorige maand werd bekend dat zijn contract bij GVVV niet werd verlengd en dat de speler op zoek moest naar een nieuwe club. Dat is dus buurman DOVO geworden. ,,Ik hoop veel minuten te gaan maken. Met DOVO wil ik met goed voetbal mooie dingen laten zien", vertelt de voetballer.


DOVO-trainer Florian Wolf is blij met de aanwinst. ,,Een leuke en goede linksbuiten’’, zegt hij. ,,Hij komt van dichtbij en het is een speler die heel iets anders heeft dan dat we op dit moment hebben in de selectie.’’ 

De selectie van DOVO wordt sterker in de breedte met onder andere Tom van der Neut, Dennis Hettinga en Marlon Versteeg. ,,Ik denk dat we er als DOVO echt met kwaliteit op vooruit gaan en dat we daarin ook meer keuze krijgen’’, eindigt de trainer.


De Bondt blijft toch

VEENENDAAL Nick de Bondt speelt ook volgend seizoen bij DOVO. De 27-jarige multifunctionele speler gaf eerder aan te kiezen voor een overstap naar DHSC, maar ziet daar van af en kiest voor minimaal nog één seizoen bij DOVO.

De Bondt gaat daarom op voor zijn derde seizoen in Veenendaal. Een verlenging waarmee De Bondt erg tevreden is. ,,Vanuit het elftal, de club en de supporters voel ik veel waardering, ik voel me erg thuis en op mijn gemak. Ook dat ik in de tweede seizoenshelft van waarde ben en belangrijk kan zijn maakt het totaalplaatje voor mij heel prettig, waardoor ik er graag nog een seizoen aan vast plak”, laat Nick de Bondt weten. 

Tegelijkertijd gaat De Bondt ook zijn steentje bijdragen aan de jeugdopleiding. Momenteel staat hij op het punt om het trainersdiploma UEFA C te behalen. Hij zal bij de jeugd betrokken blijven en regelmatig met jeugd aan de slag gaan, onder andere als techniektrainer.


Nieuwe spelers SVP

VEENENDAAL SV Panter kan opnieuw twee nieuwe spelers toevoegen aan zijn vlaggenschip. Keeper Bart Schimmel en middenvelder Marc Koen zullen deze zomer DVSA verlaten om bij de concurrent uit dezelfde competitie te gaan voetballen.

Voor beide spelers betekent het een terugkeer naar het Veenendaalse voetbal. Schimmel speelde in de jeugd van VRC en De Merino's en keepte ook in het eerste van VRC. Ook middenvelder Koen speelde in de jeugd bij VRC.


Meer sportnieuws

p Botic van de Zandschulp neemt deze zomer deel aan het grastoernooi van Rosmalen. De beste tennisser van Nederland speelde nog nooit een wedstrijd in het hoofdtoernooi, dat dit jaar van 4 tot en met 12 juni wordt gehouden. Hij verloor er in 2018 wel een kwalificatiewedstrijd.

p Het Ben van de Pavert zaalvoetbaltoernooi is gewonnen door Ben van de Pavert. Het team van Jelle Quint werd tweede, De Fazant werd derde.

p De vierde editie van het Hatchtech jeugdzaalvoetbaltoenooi is vrijdag gewonnen door DOVO (O12-O14) en ZVC (O15-O17).

w Meer op RegiosportVeenendaal.nl