'Multi-kampioene' Marianne Vos van start in Veenendaal

9 mei 2022 om 14:34

VEENENDAAL De vrouwen van Team Jumbo-Visma Cycling staan vrijdag 20 mei met Marianne Vos aan de start van Veenendaal-Veenendaal. Marianne Vos behoort tot de absolute wereldtop met verschillende wereld-, Olympische, Europese en Nederlandse titels op de fiets. 


,,We zijn natuurlijk heel blij met de aanmelding van Marianne”, aldus voorzitter André Homma van Veenendaal-Veenendaal. ,,Maar we zijn heel tevreden met het aangemelde rennersveld. Bij de vrouwen, behalve Jumbo-Visma ook het WorldTeam Liv Racing en dertien continentale teams, waaronder Parkhotel Valkenburg.” 


In 2018 werd de wielerronde Veenendaal-Veenendaal het eerst door vrouwen gereden. De eerste vrouwenkoers werd op naam geschreven van Annemiek van Vleuten. De editie erna verdween de vrouwenkoers weer, maar in 2022 is ze weer terug. De wedstrijd van de vrouwen begint vrijdag 20 mei om 12.00 uur. De start is bij het gemeentehuis, de finish is op de Kerkewijk in Veenendaal.


MANNEN Bij de mannen verschijnen op zaterdag 21 mei 2022 vier WorldTeams aan de start. Homma: ,,Jumbo-Visma, Team DSM, het Belgische Intermarché-Wanty - Gobert Matériaux, evenals de Australische equipe Team BikeExchange-Jayco met Dylan Groenewegen. Bovendien staan zeven ProTeams aan het vertrek.”

Veenendaal-Veenendaal is dit jaar onderdeel van de Exterioo Cycling Cup. Klassementsleider Hugo Hofstatter staat vooralsnog niet in de startopstelling van zijn ploeg Team Arcea-Samsic.