ZVC herstelt zich

9 mei 2022 om 14:23

VEENENDAAL De zaalvoetballers van ZVC hebben vrijdag de pittige klus tegen AC Kingdom geklaard. De traditioneel lastige uitwedstrijd in Amsterdam werd met 2-6 gewonnen. Daarmee herstelde ZVC zich van de nederlaag van vorige week en blijft het in de race voor de titel.

Nadat AC Kingdom al snel op 1-0 kwam, kantelde Anouar Tmim de wedstrijd met twee treffers. ,,Het was een pittig potje, vooral fysiek met veel overtredingen”, vertelt Tmim. ,,We kwamen ongelukkig achter, vanuit de omschakeling scoorden ze de 1-0. We bleven rustig en lieten de bal lekker gaan. Zo kwamen we ook snel weer op voorsprong. Zij gingen toen steeds harder spelen met veel overtredingen en gezeik richting de scheidsrechter wat leidde tot een paar gele kaarten. We hebben sterk vanuit de organisatie en discipline gespeeld. Keihard gewerkt en vrij weinig weg gegeven.”

Na de twee doelpunten van Tmim liep ZVC voor rust uit naar 1-4 door doelpunten van Anass Lahnine en Mohammed El Azzouzi. Na de rust pakte ook Nassim El Ablak zoals gewoonlijk zijn doelpunt mee en verruimde de marge naar 1-5. AC Kingdom sputterde met de 2-5 nog even tegen, maar Anass Lahine gooide de deur in het slot met de 2-6.

Lahnine: ,,We hadden vandaag een grote selectie. Iedereen heeft veel gespeeld en gevochten. We kwamen 1-0 achter, maar daarna hebben we als team volle bak gegeven en hebben snel door gewisseld. Wederom een wedstrijd van het collectief."

,,Ik ben blij met de overwinning”, zegt coach Hicham Saidi. ,,De vertoonde inzet en de wil om te winnen. Maar zoals ik al vaker heb gezegd, we hebben nog niks. Vrijdag is dé wedstrijd van het seizoen. Het zou mooi zijn als de tribunes vol zitten 13 mei 20.30 in Sporthal Oost tegen concurrent Volendam 2.”