VRC moest er hard voor werken, maar boekte een terechte winst in Lunteren.
VRC moest er hard voor werken, maar boekte een terechte winst in Lunteren. Theo Beumer

Siem van Eck

9 mei 2022 om 13:40

VEENENDAAL In de regiokraker tegen Lunteren was VRC de bovenliggende partij. Met een knappe 1-3 overwinning namen de Veenendalers de winst mee naar huis: ,,Een dik verdiende winst voor het spel van vandaag’’, vertelt trainer Jan Gaasbeek.

,,We kwamen binnen een paar minuten al op 0-1 voorsprong door een doelpunt van Mitch van de Berg. Daarna speelden we een prima wedstrijd van onze kant en dat voorspelde veel goeds. Naarmate de wedstrijd vorderde, bleven we wel meer in de achterhoede hangen. Voor de rust kregen we ook nog een ongelukkige penalty tegen. De bal werd tegen de arm van David Scholte aangeschoten. De penalty werd strak ingeschoten en dat maakte de stand 1-1. Dat was, als je keek naar het wedstrijdbeeld, ook wel terecht: wij zakten te ver in als team.’’

VRC kwam echter goed de kleedkamer uit en scoorde direct met speler Robin Segers: ,,De wedstrijd was toen eigenlijk al gespeeld. We hadden het spel goed onder controle. Toch bleef het een moeilijke wedstrijd, mede omdat Lunteren ook een degradatie-klant is. Het was ook geen mooie wedstrijd. Ruben Rentenaar zorgde voor de genadeklap in de extra tijd. De keeper van Lunteren probeerde hem net iets buiten de zestien uit te spelen, waarop Rentenaar de bal veroverde en binnenschoot. Dat maakte de eindstand 1-3 en daar zijn we erg tevreden mee'', eindigt de trainer.