Dennis Koorn bij zijn 'nieuwe oude' club: ,,Ik weet wat me te doen staat."
Dennis Koorn bij zijn 'nieuwe oude' club: ,,Ik weet wat me te doen staat." Jan van den Brink

Dennis Koorn gaat bij VVA voor promotie

3 januari 2022 om 16:27

VEENENDAAL Dennis Koorn (49) uit Veenendaal is terug op sportpark De Meent in Achterberg. Wederom als hoofdtrainer bij VVA Achterberg. De club waar hij 15 jaar geleden al trainer van A-selectie was, toen de club nog VVA’71 heette. Koorn treedt, nadat de Betuwse trainer Jan Veldhuizen opstapte, direct aan als trainer in dit lopende seizoen. ,,Druk? Ik ben wel wat gewend.”


Henk Jansen

Koorn is een door de wol geverfde trainer. Hij heeft bij de Achterbergers een duidelijke opdracht meegekregen: promotie naar de derde klasse. De afgelopen twee seizoenen was VVA daar al dichtbij, maar door het vanwege corona afbreken van de competities ging die ballon toen niet op. 

De promotiedruk op De Meent wordt allengs groter en groter. In het huidige seizoen moet het dan maar gebeuren. ,,Natuurlijk wil ik hier aan bijdragen”, zegt Koorn. ,,Daarvoor heeft de vereniging mij ook benaderd en gehaald. Maar ook van de spelersgroep verwacht ik veel. Ik weet wat me te doen staat. Er ligt een duidelijke taak voor mij. Die heeft ook de spelersgroep. Nu maar hopen dat de huidige competitie uitgespeeld wordt. Wanneer we echt weer het veld in kunnen is echter nog de grote vraag.” 


De Utrechter van geboorte woont al sinds zijn vierde jaar in Veenendaal. ,,Mijn vader vond als administrateur emplooi bij De Scheepjeswol. Ik trapte zelf tegen een bal. Dat deed ik bij VRC waar ook mijn trainerscarrière begon. Bij de jeugd van VRC en vervolgens bij het A1-juniorenteam van DOVO, dat destijds op tweede divisieniveau speelde. Na drie keer een enkelbreuk ben ik zelf met de actieve voetbalsport gestopt om me volledig op het trainersvak te richten.”


ONTVANGST De Veenendaler zegt warm ontvangen te zijn bij zijn oude club. ,,Er is in 15 jaar veel veranderd bij de vereniging. Ze hebben een pracht van een sportcomplex. Een tribune en een kunstgrasveld. Het was goed om verenigingsleden van toen weer te zien. Oude bekenden zoals Adri van der Laan, Jan van Beijnum en verzorger Willem Lentjes, met wie ik nog bij DOVO samenwerkt heb.”