Melvin van de Haar gaat ‘minuten maken’

3 januari 2022 om 15:50

VEENENDAAL De Merino’s heeft opnieuw een speler aan zich weten te binden. Melvin van de Haar komt over van GVVV. De speler uit de jeugd van de blauwen heeft onder andere bij de Graafschap en Vitesse gespeeld: ,,Het is een jeugdig talent die het nog heel ver gaat schoppen’’, vertelt Richard van Den Bosch van de Technische Commissie. 


,,We hebben veel met hem gesproken over zijn ontwikkeling. Hij is een jonge speler die nu toch wekelijks minuten zal moeten gaan maken bij de senioren. Een mooie aanwinst en een goede gast om erbij te hebben’’, aldus van Den Bosch.

Van de Haar leverde onlangs zelf zijn contract in bij GVVV. Nadat hij geen garantie kon krijgen op meer speeltijd. Hij had nog een contract lopen tot 2023. ,,Het voelde eigenlijk meteen al goed’’, vertelt van de Haar zelf. ,,Ik ken Richard al langer, ook buiten voetbal en hij heeft al vaker gevraagd of De Merino’s niet iets voor mij is. Ik heb hem toen gezegd dat als het bij GVVV niet werkt ik er wel serieus over na ging denken.’’


,,Er ligt een grote kans op veel speeltijd en er is veel ruimte om mezelf verder te ontwikkelen, dus dat is erg positief. Bij GVVV was de kans op speeltijd heel klein, het is een grote groep en het gaat niet zo heel goed. Het gaat nu om presteren en daarom koos trainer Gery Vink ervoor om meer met de oudere ervaren spelers te voetballen. Ik heb hem daarom ook heel direct gevraagd ‘hoe groot mijn kansen waren’. Hij is daar heel eerlijk in geweest en daarom heb ik gekozen voor een nieuwe uitdaging.’’

,,Als ik mijn ding blijf doen, dan is de kans op een basisplek groot. Ik verwacht dat ik samen met Roy Terschegget het team op kan pakken, om elke wedstrijd goed aanvallend voetbal te spelen", besluit de voetballer.


Nick van Rooijen

VEENENDAAL Voetbalvereniging Veenendaal heeft zich voor volgend seizoen versterkt met de 27-jarige Nick van Rooijen. Hij komt over van de zondagse derdeklasser Vreeswijk. De centrale verdediger, die zijn jeugdopleiding genoot bij Geinoord en daarna 2 seizoenen uitkwam voor Benschop, speelt al zes seizoenen bij Vreeswijk, waarvan vier seizoenen als aanvoerder. Hij verhuist binnenkort met zijn gezin naar Veenendaal en heeft nu dus ook een club gevonden in zijn nieuwe woonplaats. ,,Wij zijn verheugd met de komst van deze ervaren speler’’, aldus Dennis van Donselaar namens de TC van Veenendaal.


Mats Grotenbreg

VEENENDAAL GVVV heeft het contract met verdediger Mats Grotenbreg verlengd. Hierdoor blijft Grotenbreg minimaal tot 2023 deel uitmaken van de selectie van de tweededivisionist. Grotenbreg miste sinds zijn komst naar GVVV slechts één officieel duel. Dat was toen hij wegens ziekte niet kon spelen tegen Koninklijke HFC. Tot dusver speelde hij dertien officiële duels voor de ploeg van de blauwe zijde van Sportpark Panhuis.


w Meer sportnieuws lees je op www.RegiosportVeenendaal.nl