Huisvesting blijft onzeker

12 oktober 2021 om 06:28

RHENEN Zeker honderd leden waren aanwezig bij de vergadering van de Historische Vereniging Oudheidkamer Rhenen en omstreken in de Gedachteniskerk in Rhenen. Een aantal belangrijke zaken passeerde op deze avond de revue.
Op deze avond overhandigde Willem van Ommeren na tien jaar de voorzittershamer aan oud-wethouder Henk van den Berg. Voor zijn tienjarig voorzitterschap werd de oud-huisarts uit Elst het erelidmaatschap toegekend.
Deze titel kreeg ook Piet Hovestad (76) die al jaren zeer actief is voor de club. Vooral met foto's en films weet hij de weg. Daarnaast vindt hij in het uitzoeken van de Rhenense gevallenen tijdens WOII (ook de Joodse - tijdelijke - inwoners) zijn levensopdracht. Naast een oorkonde met verenigingszegel kregen de ereleden ook bloemen uitgereikt. Heikel punt blijft de huisvesting. Monique van de Vijver, voorzitter van de stichting Vrienden van de Gedachteniskerk, meldde dat de katholieke kerk aan de Herenstraat een andere (culturele) bestemming waarin ook samenwerking wordt gezocht met de HVOR.


AKOESTIEK Dat vindt het bestuur natuurlijk een mooie geste maar de akoestiek van dit gebouw blijkt zeer matig. Het bestuur zoekt dus nog even verder. Het liefst naar een accommodatie in de stad want het industrieterrein Remmerden is natuurlijk geen optie. De huidige accommodatie ‘Commanderij', de voormalige brandweeruitrukpost in de stad, is onvoldoende en dreigt voor de vereniging ook verloren te gaan. Een andere accommodatie is er nog niet.
De nieuwe voorzitter Henk van den Berg gaf aan dat er serieus naar een andere huisvestingsplek voor de HVOR wordt uitgekeken. Daar was iedereen het wel over eens.


 


De scheidende voorzitter Willem van Ommeren keek in een uitgebreide narede terug op 10 jaar voorzitterschap en dankte betrokkenen voor hun inzet. Vervolgens nam Henk van den Berg het woord tot de gehoorzaal en werd vervolgens het beleid van de HVOR voor de komende jaren belicht.


Foto: Jan van den Brink.