Slagwerkcursus bij Harmonie Caecilia

12 oktober 2021 om 07:09

VEENENDAAL Wie een goed gevoel voor ritme heeft kan zich opgeven voor de slagwerkintroductiecursus  van de Veenendaalse Harmonie Caecilia. In negen lessen maken de cursisten kennis met verschillende slagwerkinstrumenten, zoals de marimba en de pauken. Een woordvoerder laat weten: ,,Slagwerk is meer dan alleen drummen! Je leert een ritme drummen, maar ook een melodie spelen. Samen met de anderen leren we een paar muziekstukjes, die we bij de afsluitende les aan familie laten horen." De lessen worden gegeven door slagwerkdocent Rob van Plateringen in  het verenigingsgebouw aan de Hovystraat en zijn geschikt voor kinderen van groep 4 t/m groep 8. De cursus is iedere dinsdagmiddag, de eerste les is op 26 oktober. Neem voor meer informatie of aanmelden contact op met jeugdcoördinator Chris Bouman via: chris.bouman@ziggo.nl. 


Oma-opa en kleinkinderentocht

VEENENDAAL Op woensdag 20 oktober om 14.00 uur wordt er door IVN Veenendaal-Rhenen een mooie wandeltocht georganiseerd voor oma's, opa's met hun kleinkinderen. Wat is er zoal te ontdekken langs de Slaperdijk in Veenendaal? Samen met hun oma en opa('s) ontdekken de kinderen wat daar groeit, vliegt of kruipt. Met tips en uitleg van de gidsen Janny Groenleer en Karin Houtzager. De start is hoek Slaperdijk/Dijkstraat-west, Veenendaal. Opgeven bij Karin Houtzager (karinhoutzager58@hotmail.com)
of Janny Groenleer (telefoon 06-19572821).


Netwerk Café voor werkzoekenden

VEENENDAAL Elke donderdag organiseert het Win-Win Café een Netwerkcafé. Het Win-Win Café is dé plek om te netwerken voor werkzoekenden en zzp´ers. Iedereen is van harte welkom om te komen netwerken. Van 9.30 uur tot 12 uur staan koffie en thee klaar in wijkcentrum Panorama, De Tinneweide 144a, Veenendaal.


Alzheimer Café in De Theeschekerij

VEENENDAAL Op dinsdag 19 oktober is er een Alzheimer Café in de Theeschenkerij, de horeca-accommodatie in het Dragonderpark aan het Gersteveld. De start is om 19.00 uur.


Haardonatie voor Stichting Haarwensen

VEENENDAAL Bij Markanti Hair & Beauty aan de Bernard van Kreelpoort 8 in Veenendaal wordt op donderdag 21 oktober een middag gehouden voor stichting Invitee. Dan kan men haar doneren voor het goede doel. Een woordvoerder: ,,Om het plaatje compleet te maken word je ook nog eens gratis opgemaakt door een professionele visagist. Ziek zijn met alle gevolgen die dat met zich meebrengt is ontzettend heftig. Fysiek en emotioneel heeft dat veel impact. Een pruik of haarstuk van echt haar helpt een kind zich weer ‘normaal' te voelen. Aanmelden: stichtinginvitee.nl