Afbeelding
Co Keulstra

Regenbooghart als statement op de rechtermouw

11 oktober 2021 om 15:32

VEENENDAAL Vorig jaar speelden ze nog bij de jeugd onder 19. Nu zijn ze gepromoveerd naar de senioren en vormen ze het zevende elftal van De Merino's en worden begeleid door teammanagers Bas Bakker en Rowan Polderman. Het zijn vrienden, waarvan het merendeel is begonnen bij de mini's, vervolgens de jeugd doorlopen tot aan JO19 1.
Ze zijn ook maatschappelijk betrokken en vonden het goed idee om een regenbooghart op hun nieuwe shirts te laten zetten als statement. Als gebaar tegen schendingen van mensenrechten van LHBTI-ers (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transseksueel en interseksueel).

Arno vertelt: "Voor de grote vakantie hebben we deze jongens aangenaam verrast met een nieuw uit- en thuisshirt, gesponsord door Hypotheekshop Lombok Utrecht en Introbouw. Het leek ons een leuk idee om er een regenbooghart op te zetten met een verwijzing naar het L.H.B.T.I. (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transseksueel en interseksueel). Over de hele wereld zijn zij het slachtoffer van schendingen van mensenrechten. Die lopen uiteen van subtiele discriminatie tot gevangenschap en marteling. Deze jonge spelers zijn maatschappelijk bewust en vonden dit unaniem een geweldig idee.”De nieuwbakken senioren van het zevende, die in de laagste klasse van het amateurvoetbal acteren, hebben zelf allerlei bijnamen voor zichzelf verzonnen van Casanova tot aan stofzuiger, die op hun rug zijn gedrukt. Trots tonen zij hun regenbooghart aan elke tegenstander. Bij hun eerste wedstrijd in Woudenberg kregen zij de vraag: ‘zijn jullie homo's?' Maar zij geven daar niets om, zij lenen zich hier graag voor. Dit vriendenelftal ontmoet elkaar graag in het clubhuis van De Merino's en ze gaan met regelmaat met elkaar eten. Ze spelen voor hun plezier en de derde helft is voor hen zeer belangrijk.Het vorige seizoen was voor deze jongelui ook een deceptie, vanwege de pandemie. Dit seizoen hopen zij wekelijks te kunnen spelen op sportpark de Groene Velden en bij de clubs uit de regio. Dan kunnen zij laten zien dat ieder mens recht heeft op een eigen leven. Door op hun rechter mouw te wijzen.