Het jubilerende echtpaar Kamer met burgemeester Gert-Jan Kats op het balkon van hun woning in het appartementencomplex Gravenborgh aan de Parallelweg.
Het jubilerende echtpaar Kamer met burgemeester Gert-Jan Kats op het balkon van hun woning in het appartementencomplex Gravenborgh aan de Parallelweg. Gemeente Veenendaal

Briljanten paar Kamer in Veenendaal

14 juni 2022 om 07:54 Mensen

VEENENDAAL Op zaterdag 4 juni had de gemeente Veenendaal weer een jubilerend bruidspaar binnen haar grenzen. Wietze Kamer (89) en Rie van Eijk (87) herdachten die dag dat ze 65 jaar daarvoor in het huwelijksbootje stapten. Namens de gemeente bracht burgemeester Gert-Jan Kats hen enkele dagen later de hartelijke felicitaties over.

door Martin Brink

Het briljanten bruidspaar woont sinds 1997 in Veenendaal in een fraai appartement in het complex Gravenborgh aan de Parallelweg. Ze genieten daar van een fijne oude dag. Jaren achtereen was Wietze Kamer voorzitter van de bewonerscommissie van het complex, maar net als de twee bridgeclubs waarop ze zaten, is dat aan de kant gezet. Vooral corona maakte dat het echtpaar het nu wat rustiger aan doet. Zich in groepen begeven is dan zeker niet de bedoeling.

MUSEUM In zijn werkzame leven was Wietze verkeersleider op vliegbasis Soesterberg. Dat werk heeft hij jaren gedaan en vereiste een grote mate van accuratesse. Toen de veiligheidsmaatregelen steeds strenger en vooral ingewikkelder werden, bijvoorbeeld rond het begeleiden van de toestellen met leden van het Koninklijk Huis, vroeg hij zelf om een andere functie. Op die manier kon hij de laatste twee jaar voor zijn pensioen zich nuttig maken met het ordenen van het archief van de vliegbasis. Wietze legde daarmee de basis van het latere en tegenwoordig veel uitgebreidere huidige museum. Op zijn 55ste kon hij met pensioen. Zijn vrouw Rie was jarenlang hoofd van een kleuterschool in Zeist

BOODSCHAPPEN Hoe het paar in Veenendaal terecht is gekomen, is simpel te verklaren. Er werd een rustige woonomgeving gezocht en omdat in Veenendaal een mooi appartement werd gevonden, werd hier naartoe verhuisd. Ze wonen er tot op de huidige dag met heel veel plezier. 

Omdat Wietze al zo vroeg met pensioen kon gaan, kwam er tijd voor andere dingen. Zo werd hij pakketbezorger bij het naastgelegen taxibedrijf Leewis. Hij reed op die manier door het hele land om zo allerlei goederen af te leveren. Hij mag dan nu wel op hoge leeftijd zijn, maar hij houdt zich wel fit. Elke dag maakt Wietze Kamer een loopje naar het centrum om er een boodschapje te halen.

Het paar heeft drie kinderen en vijf kleinkinderen.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie