De organisatie van het concert: Sasha, Jan Willem de Groot en Oksana (van links naar rechts).
De organisatie van het concert: Sasha, Jan Willem de Groot en Oksana (van links naar rechts). Oleksandra

Benefietconcert Rock for Ukraine in De Basiliek: ‘Voor eventjes de oorlog vergeten’

14 juni 2022 om 17:01 Muziek

VEENENDAAL In de Basiliek wordt donderdag 23 juni het benefietconcert Rock for Ukraine gehouden. Het concert is gratis toegankelijk, maar neem vooral je portemonnee mee. Er wordt namelijk geld ingezameld voor hulpgoederen die in Oekraïne hard nodig zijn.

,,Het concert is een idee van de Oekraïense vluchteling Sasha die in Veenendaal onderdak vond”, vertelt Jan Willem de Groot, bestuurslid van de stichting Hulp Oekraïne Veenendaal (SHOV) die het concert organiseert. ,,Voordat er in haar land oorlog uitbrak waardoor ze moest vluchten, luisterde ze graag naar de muziek van Vopli Vidopliassova, een ongekend populaire rockband uit Oekraïne. Toen ze ontdekte dat de band binnenkort in België optreedt, twijfelde ze geen moment. Ze benaderde de mannen met de vraag of ze ook in Veenendaal een benefietconcert wilden geven.”

INSTRUMENTEN Toen de band ‘ja!’ zei, moest er op korte termijn van alles geregeld worden. ,,We zijn heel dankbaar dat we kosteloos in De Basiliek terecht kunnen”, vertelt De Groot. ,,De instrumenten van de bandleden bleven achter in Oekraïne, maar mensen van De Basiliek hielpen ons om instrumenten te regelen. Mooi! We hopen als stichtingsbestuur natuurlijk veel geld voor voedsel, medicatie en kleding op te halen, maar net zo belangrijk: we hopen dat er waardevolle contacten ontstaan tussen Oekraïners en Veenendalers. Dat er verhalen worden gedeeld en we sámen kunnen genieten van muziek, zodat we de oorlog voor eventjes kunnen vergeten.”

MUZIEK VERBINDT Ook de Veenendaalse muzikant Ralph van Manen treedt op. ,,Daar zijn we blij om”, vervolgt De Groot. ,,Ralph is een geweldige artiest en heeft al heel wat muzikale successen op zijn naam staan. Hij zal bekende nummers zingen van bijvoorbeeld Bryan Adams. Nummers die Oekraïners en Veenendalers samen kunnen meezingen. Muziek verbindt!”

Op donderdag 23 juni staan de deuren van De Basiliek aan Wiltonstraat 56 vanaf 19.30 uur wijd open voor het publiek. Kaarten reserveren kan via www.shov.nu

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie