Elles Tuhusula pakte het 'cadeau' van Leerwerkloket Regio Foodvalley met beide handen aan.
Elles Tuhusula pakte het 'cadeau' van Leerwerkloket Regio Foodvalley met beide handen aan. Elles Tuhusula

‘Dit ‘cadeau’ van 1500 euro heeft mij zoveel gebracht’

15 juni 2022 om 18:17 Zakelijk

VEENENDAAL/REGIO ,,Dankzij de scholingsvoucher van Leerwerkloket Regio Foodvalley heb ik mijn horizon kunnen verbreden en ben ik qua werk in een andere wereld terechtgekomen. Dit gun ik iedereen’’, zegt Elles Tuhusula (40) uit Barneveld.

Elles volgt na de middelbare school een pedagogische opleiding in Ede, maar gaat uiteindelijk aan de slag als stewardess. Met veel plezier vliegt ze de wereld over, totdat ze zwanger raakt. Na de bevalling van haar oudste dochter stopt Elles met vliegen en vindt ze een nieuwe uitdaging bij een internetbureau, waar ze tien jaar werkt. Daarna besluit ze als marketeer aan de slag te gaan, maar dit wordt geen succes. Mede door een stressvolle periode met een scheiding en twee verhuizingen belandt Elles in oktober 2018 in een burnout.

Gelukkig klimt ze binnen een jaar uit het diepe dal. Elles gooit het roer om en start Elles Tuhusula Fotografie, onder meer gespecialiseerd in rouwfotografie. ,,De timing was niet best, want enkele maanden later brak de coronacrisis uit. Er was bijna geen werk. Vanwege het beperkte aantal aanwezigen kozen mensen bij uitvaarten vooral voor live-streaming en video kozen.’’

De ondernemer zit echter niet bij de pakken neer en besluit zichzelf ook te bekwamen als videograaf, met hulp van een scholingsvoucher. ,,Via via kwam ik in contact met Leerwerkloket Regio Foodvalley en het ‘cadeau’ van 1500 euro heb ik met beide handen aangepakt. Zonder deze subsidie had ik de opleiding nooit kunnen betalen.’’ Een half jaar lang volgt Elles de opleiding filming & editing bij Reducations in Ede. ,,Fantastisch! Ik heb veel geleerd en mijn netwerk flink kunnen uitbreiden met allemaal fijne mensen. Tijdens de opleiding heb ik gemerkt dat ‘regisseren’ echt mijn ding is. Dankzij de scholingsvoucher heb ik mijn werkveld kunnen verbreden en krijg ik nu diverse foto- en videoklussen. En in september ga ik een opleiding volgen die puur gericht is op het maken van documentaires. Ik kan niet wachten!’’

* Woon je in Regio Foodvalley en wil jij ook een opleiding volgen die perspectief biedt? Mogelijk kom jij aanmerking voor een scholingsvoucher die maximaal €1.500 euro van jouw opleiding vergoedt. Aanvragen kan tot 1 juli (op=op).

Dit artikel wordt u aangeboden door Leerwerkloket Regio Foodvalley.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie