Afbeelding
Rotaryclub Veenendaal-Regio

Succesvolle actie in Veenendaal en Rhenen: Veertig pallets vol aan boodschappen voor Oekraïne

10 juni 2022 om 10:22 Maatschappelijk

VEENENDAAL De actie Samen voor Oekraïne op 20 en 21 mei heeft maar liefst veertigduizend kilo aan levensmiddelen en verzorgingsproducten opgeleverd voor vluchtelingen in het door oorlog geteisterde land. De eerste vrachtwagen met goederen kwam afgelopen dinsdag aan bij het Rode Kruis in Polen, waarvandaan de distributie naar Oekraïne plaatsvindt.

door Rick Praamstra

Bij dertien supermarkten in Veenendaal, Rhenen, Elst en Achterberg konden klanten op 20 en 21 mei producten afrekenen voor de oorlogsvluchtelingen. De actie was een initiatief van de drie Rotaryclubs in Veenendaal en Rhenen. Wim Werkman van Rotaryclub Veenendaal-Regio kijkt met voldoening terug op het resultaat. ,,We wilden veel voedsel en verzorgingsproducten ophalen en dat is gelukt; veertigduizend kilo met een winkelwaarde van meer dan veertigduizend euro is indrukwekkend. Dat zijn gewoon twee vrachtwagentrailers vol en betekent veertig volle pallets. De actie leefde echt bij de inwoners en ze toonden zich zeer betrokken.”

BLIJVENDE AANDACHT De actie had ook nog een ander doel, geeft het Rotarylid aan. ,,De oorlog begon in februari en toen startten de journaals ermee, iedereen zat toen vol emotie en er werd volop meegeleefd. Inmiddels is dat toch wat minder. We wilden met Samen voor Oekraïne de oorlog in Oekraïne op het netvlies houden van de mensen in Nederland. De oorlog blijft een punt van zorg, blijvende aandacht en hulp zijn nodig.”

Wim Werkman, René Holsteijn en Lucien Schram van de drie Rotaryclubs zijn de aanjagers binnen de organisatie, maar waren maar drie van de vele personen, supermarkten en overige bedrijven die meewerkten voor, tijdens en na de twee actiedagen. Zo waren er in de supermarkten bijvoorbeeld honderdzestig vrijwilligers op de been om de actie te promoten en uit te leggen en boden bedrijven aan kosteloos de logistiek en het transport te verzorgen. ,,Het was echt ‘Samen voor Oekraïne’, voor en achter de schermen. Dat maakte deze actie tot een succes.”

De tweede vrachtwagen vol voeding en cosmetica gaat waarschijnlijk na het weekend richting het Rode Kruis in Polen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie