Roland Gommers en Esther Ballast.
Roland Gommers en Esther Ballast. Arjan van Bruggen

Derde generatie aan het roer bij Ballast Slapen: ‘Onze klanten staan op nummer één’

15 juni 2022 om 16:00 Zakelijk

EDE De derde generatie van de familie Ballast staat aan het roer bij de beddenspeciaalzaak Ballast Slapen. Niet alleen DNA is een constante factor, ook goede kwaliteit voor een eerlijke prijs hoort daarbij.

door Diana Kervel

Het bedrijf startte in 1957 met een textielwinkel aan huis en met een kraam op de markt waar garens, wol, knopen en ondergoed werd verkocht. In 1963 vestigde de eerste generatie zich aan de Molenstraat in Ede. In 1974 nam de tweede generatie het familiebedrijf over en inmiddels is het bedrijf alweer 18 jaar in vertrouwde handen bij Esther Ballast en Roland Gommers. Het bedrijf is nu heel wat jaren gevestigd aan de Arnhemseweg 6 in Ede Centrum. ,,Mooi om te zien dat generaties met ons meegroeien, nu komt de vierde generatie klanten ook al weer mee voor een nieuw bed. Voor eerlijk advies weten ze steeds weer de weg naar de winkel te vinden.“ In het 65-jarige bestaan van het bedrijf is Ballast uitgegroeid tot een gespecialiseerd bedrijf op het gebied van slapen.

PERSOONLIJK CONTACT De coronapandemie deed Roland en Esther nog duidelijker beseffen waarom ze dit werk zo leuk vinden. Met de lockdown van vijf maanden was de fysieke winkel gesloten. De groothandel en webshop zijn open gebleven, maar daardoor bleef het contact met klanten tot mails en telefoongesprekken beperkt. ,,Er gaat niets boven persoonlijk contact. Dat geeft ons de kans om voor onze klant het meest geschikte bed, matras en bedtextiel te vinden. De klant staat centraal, dat is ons vertrekpunt.” Dat de service hoog in het vaandel staat, blijkt wel uit het feit dat zo nodig de thuissituatie ter plekke in kaart gebracht wordt om een gedegen en eerlijk advies te kunnen geven. ,,Snelle levertijd komt voort uit de grote beschikbare voorraad.”

VERTROUWDE GEZICHTEN Het onderdeel zijn van een familiebedrijf heeft grote voordelen, zoals het onderlinge vertrouwen en de korte lijntjes. ,,Je treft altijd één van ons beiden in de winkel. We kunnen op elkaar bouwen en informeren elkaar over de wensen van klanten.” Ballast Slapen heeft een trouw klantenbestand. ,,Onze interesse en aandacht worden gewaardeerd. Die eigenschappen zouden vanzelfsprekend moeten zijn voor ondernemend Nederland, maar het blijkt bijzonder te zijn.” De eigenaren van Ballast Slapen laten graag de lovende woorden over aan hun klanten. Eén van de reviews op de website: ,,Al vele jaren klant en nu ook weer perfect geadviseerd en de gekochte goederen correct geleverd. Kortom een zaak van vertrouwen die bij ons hoog aangeschreven staat.”

CAMPERS EN CARAVANS Klanten kunnen terecht bij Ballast voor alle producten die met slapen te maken hebben. Deze zijn bij voorkeur uit Nederland afkomstig. Ballast Slapen levert maatwerk. Dit voordeel komt voort uit het voeren van een eigen merk en het beschikken over een eigen groothandel. ,,Wij denken in mogelijkheden en wij proberen altijd een passende oplossing te vinden voor de specifieke wens van de klant. Dit betekent dat wij bijvoorbeeld speciale afwijkende maten matrassen en bedlinnen kunnen leveren voor bijvoorbeeld campers, boten, caravans en vrachtwagens. Het is ons niet gauw te gek, ook na al die jaren staan onze klanten altijd op nummer één.” 

TOEKOMST De vierde generatie heeft intussen ook al interesse getoond in het bedrijf. ,,Ze zijn nog jong en krijgen uiteraard alle ruimte om hun eigen koers te bepalen. Het is zeker niet ondenkbaar dat het familiebedrijf nog geruime tijd zal voortbestaan.” Meer informatie op website www.ballastslapen.nl.

Dit artikel is onderdeel van de special ‘Familiebedrijven in beeld’ die op woensdag 15 juni bij deze krant verscheen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie