Afbeelding
Bibliotheek Veenendaal

Van pottenbakken en wol spinnen tot fotograferen in De Cultuurfabriek

13 mei 2022 om 07:23 Activiteiten

VEENENDAAL Wie graag creatief bezig is, kan ook deze maand weer aan de slag met een van de workshops en cursussen van Bibliotheek Veenendaal. 

Eén van de populairste creatieve workshops van de bibliotheek is weer terug: pottenbakken. In het atelier in De Cultuurfabriek leren deelnemers op maandag 16 mei de beginselen van het pottenbakken en gaan zij aan de slag met hun eigen kommetje of potje. Alle materialen voor de beginnende pottenbakker zijn aanwezig.

FOTOGRAFIE In een korte fotografiecursus leren geïnteresseerden de verschillende instellingen van hun compact-camera beter kennen en gericht toe te passen. Ook leren deelnemers omgaan met belichting, brandpuntsafstand (zoom), scherpstelling, standpunt, perspectief en compositie. Deze cursus heeft vooral een praktische benadering, aan de hand van gerichte opdrachten leren cursisten de opgedane kennis zelf uit te voeren. De cursus bestaat uit drie lessen en start op donderdagavond 19 mei.

WOL SPINNEN Van schaap tot kant-en-klare breiwol: deelnemers maken het zelf tijdens de workshop ‘Wol spinnen voor beginners’ op zaterdag 21 mei. Ze gaan aan de slag met het spinnenwiel en leren onder meer hoe je twee zelfgesponnen draden samen twijnt en hoe je je wol afmaakt zodat je er iets leuks mee kunt breien of haken. Ook leren deelnemers meer over het materiaal wol en wat je daarmee kan doen. Deze workshop is inclusief lunch van Grand Café Blàài.

Kijk voor meer info en alle andere creatieve workshops en cursussen op de website van de bibliotheek: www.bibliotheekveenendaal.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie