Afbeelding
Gemeente Veenendaal

Weekend met drie films bij Filmhuis Veenendaal

10 mei 2022 om 07:00 Film

VEENENDAAL Filmhuis Veenendaal draait komend weekend drie films. The North Sea, Silence of the Tides en C’Mon C’Mon zijn te zien op het witte doek in zaal Spectrum.

Het weekend begint op vrijdag 13 mei met het spannende The North Sea. Vlak voor de kust van Noorwegen stort een olieplatform in. Dit is al een ramp op zich, maar al gauw blijkt dat door een aardverschuiving de toestand nog wel eens veel catastrofaler zou kunnen uitpakken. Duizenden mensen moeten worden geëvacueerd van alle nabijgelegen olieplatforms. Daarnaast dreigt het uit te lopen in een enorme ecologische ramp voor het prachtige Noorwegen. Het wordt een bloedstollende race tegen de klok.

Een dag later, zaterdag 14 mei, draait Silence of the Tides, een eerbetoon aan het waddengebied. In deze documentaire, zonder muziek of voice-over, wordt de kijker getrakteerd op indrukwekkende beelden van het dagelijks leven in het waddengebied. Een gebied uniek door het spel van de getijden, de ‘ademhaling’ van de wadden. Een geweldig natuurgebied, waarin ook de mens een plaats heeft ingenomen. Een kwetsbaar evenwicht.

Het weekend wordt zondag 15 mei afgesloten met het warme drama C’Mon C’Mon. Journalist Johnny gaat langs bij zus Viv om een tijdje op z’n neefje Jesse te passen. Een taak die Johnny aanvankelijk licht opvat. Maar Jesse is een intelligente jongen die zijn oom confronteert met allerlei diepgaande levensvragen. Vragen die Johnny doen realiseren dat hij eigenlijk niet de wereldwijze man is die hij zelf dacht te zijn. 

The North Sea begint vrijdag 13 mei om 20.00 uur, Silence of the Tides draait zaterdag 14 mei om 20.00 uur en C’Mon C’Mon op zondag 15 mei om 14.30 uur. De films draaien in zaal Spectrum, Kees Stipplein 72. Kaarten kunnen worden gereserveerd op www.filmhuisveenendaal.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie