Afbeelding
De Wildt Events
Muziek in Veenendaal

Justen de Wildt wil aan de hand van ‘Esmeralda’ stappen maken

14 mei 2022 om 07:01 Muziek

VEENENDAAL De 18-jarige Justen de Wildt uit Veenendaal begon al vroeg met het zingen van levensliedjes. Hij zong op verjaardagen liedjes van André Hazes, Willy Alberti, Frans Bauer en veel Nederlandstalige nummers van vroeger. Zijn eerste single was: ‘Vrijheid is mijn leven’. 

door Co Keulstra

,,Ik heb de laatste vijf jaar twaalf singles uitgebracht en heb meegespeeld in de korte jeugdfilm ‘Koningsdag’ met Martijn Fischer (Hazes). En sinds januari van dit jaar hebben we de single ‘Esmeralda’ uitgebracht”, vertelt Justen aan de keukentafel. ,,Deze single is heel goed ontvangen en wordt gedraaid op radio en op tv bij Sterrenparade. Dit nummer heeft veel losgemaakt en de videoclip is opgenomen bij restaurant Mango’s in Veenendaal, in de Bodega. Ik krijg daar veel bekendheid door. Het is een klassieker van De Lenco’s die in april 1979 is uitgekomen. Elke piratenliefhebber kan dit lied woord voor woord meezingen. We hebben het dan over ‘Esmeralda, señorita, kind van ’t ruwe Mexico. Ze danst in kroegen voor het geld dat nodig is voor haar Antonio’.”

Justen heeft tijdens de lockdown gezongen voor mensen in zorgcentra. Hij kwam dan met een bus voorrijden en zong buiten, de mensen stonden dan voor de ramen te kijken en te luisteren. ,,Dat bracht bij mij ook veel vreugde. Nu treed ik bijna wekelijks op bij voetbalverenigingen, in een grote zaal of op bruiloften. We rijden eigenlijk heel Nederland door voor de optredens. Mijn broer Sven is mijn manager, doet de boekingen en zorgt ook voor het vervoer. Zelf mag ik nu ook rijden. Het gaat eigenlijk mega-goed. Ik wil bekender worden in het land en de nieuwe single ‘Esmeralda’ helpt mij daar uitstekend bij.”

Justen treedt nog steeds op met geluidsbandjes maar met een band gaat het ook prima. Zo trad hij op met de Veenendaalse pretband Vier op een rij, de rest krijg je erbij, van Kees Schoeman. Hij wil dit jaar grote stappen maken in zijn zangcarrière, onder meer met optredens met bekende artiesten en in grote zalen.

Justen is onderdak bij het platenlabel Rood-Hit-Blauw. In samenwerking met Sonic Solutions heeft producer Joris van Dijk een verfrissend arrangement van ‘Esmeralda’ gemaakt. ,,Het resultaat is werkelijk verbluffend.” Justen hoopt dan ook dat de echte piratenliefhebbers en radiostations dit nieuwe arrangement zullen omarmen.

Kijk voor meer informatie op www.justendewildt.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie