Afbeelding
Kunstfestival Veenendaal

Nieuwe data voor Kunstfestival bekend

15 februari 2022 om 10:24 Kunst

VEENENDAAL Het Kunstfestival wordt in twee delen gesplitst: op 1 juni vindt het Cultuurfeest plaats en het festival zelf verhuist naar april 2023. 

Eerder besloot de organisatie tot het uitstellen van het evenement, wat oorspronkelijk afgelopen weekend plaatsgevonden zou hebben. Uitstel kwam omdat er grote onzekerheid was over de mogelijkheden voor publiek om de voorstellingen bij te wonen. Een andere belangrijke reden om het uit te stellen waren de zorgen vanuit de deelnemers, die de afgelopen tijd weinig konden repeteren.

De wens bestond om het Kunstfestival voor de zomer plaats te laten vinden, maar daarbij was de organisatie afhankelijk van de diverse locaties, waar de optredens plaatsvinden. Het bleek uiteindelijk niet meer mogelijk. ,,We hebben nu gekozen voor het weekend van 15 en 16 april in 2023. Niet in februari volgend jaar omdat we niet opnieuw het risico willen lopen het Kunstfestival af te moeten gelasten door een coronagolf in de winter.”

CULTUURFEEST Wel besloot de organisatie het Cultuurfeest, dat op de vrijdagavond van het festival gepland was, nog voor de zomer plaats te laten vinden. Tijdens deze feestelijke avond , die nu verhuist naar woensdag 1 juni, wordt de Cultuurprijs uitgereikt en wordt ook de cultuurvrijwilliger gekozen. ,,De genomineerden voor de Cultuurprijs en de cultuurvrijwilliger zijn al bekend. Daarom wilden we per sé dat deze prijzen dit jaar uitgereikt zouden worden en niet pas volgend jaar. Daarom is er nu ook voor gekozen om het Cultuurfeest dit jaar los te koppelen van het Kunstfestival.”

NOMINATIES De creatieve invulling van het Cultuurfeest is, net zoals twee jaar geleden, in handen van Marthie Overeem. Zij heeft een verhaal geschreven, dat door Veenendaalse podiumkunstenaars uitgevoerd wordt. Zowel bekende groepen als nieuw talent zullen de show stelen in de voorstelling. Ook de uitreiking van de prijzen is in de verhaallijn opgenomen. Twee weken geleden werden de genomineerden voor de Cultuurprijs al bekend gemaakt. Het zijn Miriam Drost, Biek van Galen en Martijn Versteeg. 

PROGRAMMERING De programmering voor het Kunstfestival was al volledig rond, klinkt het vanuit de organisatie. ,,We houden deze programmering in principe ook aan voor volgend jaar. Als er deelnemers zijn die dan onverhoopt niet kunnen, dan passen we het programma natuurlijk aan.  April 2023 is nog ruim een jaar. We staan natuurlijk ook open voor nieuwe inschrijvingen.” 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie