Afbeelding
PvdA

PvdA maakt kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen bekend

14 februari 2022 om 07:26 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

VEENENDAAL De Veenendaalse PvdA-fractie heeft in een eerder stadium wel aangekondigd dat Hans van de Braak weer lijsttrekker is geworden, maar ‘verzuimd de lijst bekend te maken’ van de overige kandidaten. ,,Allemaal lokale bekenden met hun wortels in de Veense samenleving. De sociaaldemocratie weer in de lift en op naar drie zetels, want we willen weer meedoen voor u in het bestuur”, schrijft de PvdA.

Nummer twee op de lijst is Amir Al Itejawi, bekend van hoorcafé en een betrokken Irakeese Nederlander. ,,Hij staat voor inclusiviteit met een breed netwerk in Veenendaal.” Eva van de Schoot staat derde op de kieslijst; zij is vier jaar actief geweest als schaduwraadslid voor de PvdA ten tijde van onze fractie met Albert Doelwijt en ervaring op sociaal domein en onderwijsspecialist. Nummer vier is Gerda Hekkert. ,,Alle goeds komt uit Zuidplas: de huidige burgemeester en griffier, zij was daar fractievoorzitter van de Pvda: een all-rounder, en werkzaam in de zorg.”

Paul Jitariuc is vijf, een ‘aanstormend talent’ met een Roemeense vader en Nederlandse moeder, schrijft de PvdA. Op zes Ali Groebe, de zojuist geridderde vrouw van de cultuur, de politiek en de amateurkunst en jaren actief als raadslid voor de PvdA.

Marja van de Braak is als zeven verkiesbaar, zij is voormalig consultant en directeur bij Gemeente Utrecht. Dan volgt Yvonne Cloo, onder meer vrijwilliger bij het taalcafé en de voedselbank. Hennie Bos, op negen, is jurist en was afgelopen periode schaduwraadslid Sociaal Domein. Ted Bosman sluit de top-10. Hij is zojuist teruggetreden als voorzitter van sportraad/service om ruimte te maken voor de Veense politiek

Overige verkiesbare kandidaten:

11. Marco van Domselaar
12. Wouter van de Haar
13. Cees van Hal
14, Zia Hellamand
!5. Jetse Reijenga
16. Jeanette Sonneveldt-Meeboer
17. Matthy Spies-Budding
18. Lars van Unen
19. Ruud van Vliet
En lijstduwer (20.) is de bekende Veenendaler Jos Schilte.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie