Afbeelding
Peter Kuijpers

Veense woonbetoging door politiek en bewoners

12 februari 2022 om 16:00 Wonen

VEENENDAAL De SP Veenendaal & Rhenen liep afgelopen zaterdag een demonstratiemars door het koopcentrum van Veenendaal met de ‘Wij Weigeren de Huurverhoging’. Het protest begon op het Raadhuisplein met grote spandoeken en sprekers. Tijdens de optocht werden er kreten geschreeuwd maar verder bleef het rustig. De politie en meerdere boa’s waren aanwezig in het centrum om de orde te handhaven en de demonstratie soepel te laten verlopen.

‘Wij Weigeren de Huurverhoging’ liet onder andere horen hoeveel mensen het gaat kosten wanneer in de zomer de verhoging doorgaat. Jongeren gaven luid te kennen dat zij nog in de private of sociale huur een plekje kunnen vinden, laat staan een huis kunnen kopen. En inwoners van Het Franse Gat spraken over het verlies van hun volksbuurt met de aangekondigde plannen. 

Ook PvdA Veenendaal, DENK Veenendaal en de lokale GroenLinks fractie waren aanwezig om de demonstratie kracht bij te zetten. Naast dat onder andere Voor 14 Veenendaal, Actie Agenda, Bond Precaire Woonvormen en Woonmanifest deze woonbetoging steunden. De deelnemers willen hiermee strijden tegen de wooncrisis en ‘Ons Franse Gat’ hoopt dat de Veenendaalse politiek meer luistert wat de bewoners van de wijk willen behouden.

door Peter Kuijpers

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie