Afbeelding
Moon Saris

Muzikale theatervoorstellingen in samenwerking met De Muzen

11 februari 2022 om 14:26 Podiumkunsten

VEENENDAAL Dit voorjaar staan er vijf ,,bijzondere’’ muzikale voorstellingen op de agenda van Theater Lampegiet. Deze staan nu eens niet in het theater geprogrammeerd, maar in Spectrum. De serie omvat aanbod voor muziekliefhebbers van alle leeftijden. Qua genre is het aanbod gevarieerd; country, tango, klassiek; van intiem singer-songwriter tot een pocket opera.

De eerste uit de voorjaarsserie is Strek van Frisse Oren. Een muziekbeleving voor families met kinderen vanaf drie jaar, op vrijdag 25 februari. Strek is een muzikaal spel van vier musici in een strakke en rechte wereld. ,,Waar van alles wordt opgetrokken en afgebroken, scherp afgesteld en keurig opgeruimd. Het lijkt wel een muzikale bouwplaats. Alles gaat hier netjes rechtdoor. Strikt binnen de lijntjes. Nou ja... meestal dan.’’

SAMENWERKING Theater Lampegiet werkt al jaren samen met De Muzen, gevestigd in Spectrum. Al eerder waren er in Spectrum theatervoorstellingen te zien. Na de tijdelijke Corona sluiting vervolgen De Muzen en Theater Lampegiet hun samenwerking. Patrick Marcus, directeur Theater Lampegiet: ,,Sommige kleine parels zijn net niet geschikt voor de grote zaal in Theater Lampegiet, maar zijn te mooi om niet naar Veenendaal te halen. In mijn gesprekken met Clemens Rosmulder van De Muzen zijn we daarom tot een concrete aanpak gekomen. Zo is een reeks voorstellingen uitgezocht die in Spectrum goed tot hun recht komen. De setting is daar dicht op de spelers, intiemer zou je kunnen zeggen.”

Een ander voorbeeld is The Silent Movie project; een pianoconcert dat een selectie bevat van de muziek uit de beste stomme films van Laurel en Hardy. Op 6 mei in Spectrum. Beide locaties zullen de verdere programmering binnenkort bekendmaken.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie