Afbeelding
Joëlle Kelderman

Extra financiële steun voor ondernemers in Veenendaalse binnenstad

9 februari 2022 om 13:15 Economie

VEENENDAAL De gemeente Veenendaal gaat ondernemers in het centrum extra steunen. Er komt een extra bijdrage aan de BIZ en ook het Bernard van Kreelfonds krijgt extra steun.

Ook in 2021 werden veel ondernemers in de binnenstad geraakt door de coronacrisis. Daarom besloot het college deze ondernemers financieel extra te ondersteunen. Dylan Lochtenberg, wethouder economie: ,,Dit doen we om ervoor te zorgen dat de activiteiten voor de marketing en organisatie van de binnenstad kunnen doorgaan en het centrum van Veenendaal aantrekkelijk blijft voor inwoners en bezoekers.” 

De steun bestaat uit een financiële bijdrage van 100.000 euro aan de Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Winkelstad Veenendaal. Winkeliers, horecaondernemers en pandeigenaren in het centrum van Veenendaal zijn verenigd in deze BIZ en zetten zich samen in voor een vitale binnenstad. Door deze extra financiële steun vanuit de gemeente hoeven de ondernemers zelf minder in te leggen en kunnen zij dit geld gebruiken voor andere dingen. Ook krijgt het Bernard van Kreelfonds 15.000 euro als extra financiële steun. Zelfstandige en startende ondernemers kunnen eenmalig een beroep doen op dit fonds als er sprake is van acute nood. Met deze extra financiële bijdrage kunnen meer ondernemers geholpen worden.  

GEEN PRECARIOBELASTING Een andere steunmaatregel is het vervallen van de precariobelasting voor 2021. Vanwege de coronamaatregelen konden horecaondernemers bijna geen gebruik maken van hun terrassen. Om die reden is het college voornemens de precariobelasting 2021 niet in te vorderen. Binnenkort worden de ondernemers hierover geïnformeerd.

Het college verwacht dat door extra ondersteuning van ondernemers de binnenstad snel weer in staat is goed te functioneren. Lochtenberg: ,,Ook andere ondernemers en winkeliersverenigingen buiten de binnenstad zijn wellicht geïnteresseerd om een vergelijkbaar fonds op te richten of een BIZ te starten voor het eigen gebied. Ook dan gaan we graag in gesprek over ondersteuning.” 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie