Afbeelding
AS Media

Softwarefout bij Vitens veroorzaakte reeks leidingbreuken in Veenendaal

11 januari 2022 om 10:03 Overig

VEENENDAAL Een softwarestoring bij een productiebedrijf van Vitens was de oorzaak van de reeks leidingbreuken in Veenendaal afgelopen weekend. Dat laat een woordvoerder van het waterbedrijf desgevraagd weten. 

In een tijdsbestek van nog geen 24 uur vonden afgelopen zaterdagavond en zondag zeker zes waterlekkages plaats. Onder meer in de omgeving van De Reede, Boogschutter en Frans Halslaan was het raak. Ook aan de Zuiderkruis zaten zeker 290 huishoudens zonder water als gevolg van een breuk. 

BACK-UP De oorzaak hiervan lag bij een productiebedrijf, de plek waar water wordt gezuiverd. Door een softwarefout sloeg het back-upsysteem per abuis aan, terwijl de reguliere processen ook nog doorliepen. ,,Dit zorgde voor een grote hoeveelheid water en dus extra druk op het waterleidingnet, met als gevolg de leidingbreuken”, aldus de Vitenswoordvoerder. 

Zowel de softwarefout als de leidingbreuken zijn inmiddels opgelost. Een storing als deze komt niet vaak voor, laat de woordvoerder verder weten. ,,Het is eigenlijk uitzonderlijk. Maar Vitens heeft een grote infrastructuur, en zoals met alle soft- en hardware is niet uit te sluiten dat het een keer misgaat.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie