Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Pixabay

Mobiele camera bij Achterstraatje

9 januari 2022 om 16:41 Politiek

VEENENDAAL Een mobiele camera achter de Scheepjeshof moet overlast in onder andere het Achterstraatje voorkomen. De gemeente heeft hier nu enige tijd geleden een camera laten plaatsen om beter zicht te hebben op wat zich hier allemaal voordoet.

Het einde van de zomer was er nog een scooterbrand in het Achterstraatje. De schade viel toen uiteindelijk mee, omdat er aan deze zijde geen ramen in de pand zaten. Het bleef toen bij de scooter, regenafvoerpijp en daklijst. Ook de ondergrondse afvalbakken bij de Scheepjeshof tonen roetschade van brandjes. Het Achterstraatje loopt van de Nieuweweg door tot aan het Zwaaiplein, parallel aan de Hoogstraat. Een mobiele camera naast De Violier houdt dit gebied nu in de gaten. ,,De camera is geplaatst ter handhaving van de openbare orde en veiligheid. Onder andere naar aanleiding van overlast in het Achterstraatje’’, aldus een woordvoerster van de gemeente.

De locatie valt binnen het huidige aanwijzingsbesluit cameratoezicht centrum. De gemeente hoeft voor de plaatsing geen aanvullende vergunning of toestemming aan te vragen. ,,De mobiele camera is onderdeel van de flex-pool mobiel cameratoezicht. Deze is eenvoudig te verplaatsen en kan de gemeente overal in Veenendaal inzetten. Indien dit, op advies van de politie, noodzakelijk geacht is. De camera blijft op deze locatie, tot deze elders noodzakelijk is.’’ De beelden van de gemeente zal de politie uitkijken. Zij zal hier op handelen, indien er strafbare feiten zijn geconstateerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie