Afbeelding
Jaap van den Broek

Gemeente bepaalt vergoeding bij werkzaamheden gemeenteraadsverkiezingen

3 januari 2022 om 07:00 Maatschappelijk Gemeenteraadsverkiezingen 2022

VEENENDAAL De gemeente Veenendaal maakt zich op voor de volgende verkiezingen. Dit voorjaar kunnen de inwoners weer bepalen welke partijen en personen zij graag in de gemeenteraad zien. Nu al is besloten de werkzaamheden van het stembureau in drie diensten uit te voeren. Medewerkers van de gemeente gaan dezelfde vergoeding ontvangen als particuliere stembureauleden.

De stembureaus zullen openen om zeven uur ‘s ochtends en de eerste shift is dan tot twee uur in de middag. Hierna volgt er één tot negen uur ‘s avonds en de laatste duurt tot het einde telling en afronding. 

GEEN PROBLEMEN De gemeente voorziet geen problemen met de bezetting. ,,Ook bij de vorige verkiezingen in coronatijd zijn er uiteindelijk voldoende mensen gevonden’’, aldus wethouder Marco Verloop. Naast de tijden is tevens gekeken naar de vergoeding voor stembureauleden en medewerkers van de gemeente. Daarbij is onderscheid gemaakt voor de voorzitter, een stembureaulid, een reserve-stembureaulid of teller. ,,Er is wel een aanpassing in de voorzittersfunctie. Deze is zwaarder gewaardeerd.’’ Deze ontvangen een hogere vergoeding dan tellers en stembureauleden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie