Afbeelding
Ted Walker fotografie
Sportgala Veenendaal

Silvanne Slot: ‘Superleuk om genomineerd te zijn’

Waterpolo

VEENENDAAL De 17-jarige Silvanne Slot is dit jaar genomineerd voor de titel Sporttalent van 2021 van de meisjes bij het Sportgala Veenendaal. ,,Superleuk”, zegt de waterpoloster die bij de Polar Bears in Ede speelt en uitkomt voor Jong Oranje. ,,Ik ben nog nooit eerder voor zoiets genomineerd.” 

door Danny van der Linden

Slot begon op haar achtste met waterpolo bij VZC. Daar werd ze in 2015 derde op het Nederlands Kampioenschap in de categorie onder 11 in Hilversum waar ze ook werd uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi. Op haar dertiende maakte Slot de overstap naar Polar Bears in Ede. ,,Daar kon ik me beter ontwikkelen”, verklaart de studente onderwijs-assistent desgevraagd. ,,Bij VZC was maar één damesteam, bij Polar Bears is dat anders.” 

Met de teams onder 15 en onder 17 werd Slot landskampioen. Momenteel speelt het talent afwisselend in het eerste en tweede damesteam van de topclub. Doordeweeks verblijft ze op de waterpolo-academie in Eindhoven. ,,Ik train daar in het Pieter van den Hoogenband-zwembad. Dat is ongeveer vijf minuten fietsen van huis, dus dat is goed te doen. We trainen ongeveer achttien uur per week.” 

Daarnaast moet er dus ook nog aan school gedaan worden.  ,,Ik vind het leuk om met kinderen te werken”, verklaart Slot haar keuze voor de MBO-opleiding onderwijs-assistente. ,,Hierna zou ik graag een combinatie van de ALO en PABO willen volgen. Maar voorlopig ben ik nog anderhalf jaar bezig met mijn huidige studie. Ik zou graag in de toekomst ook iets met sport willen doen.”

In 2020 werd de Veenendaalse landskampioen met Polar Bears. Het hoogtepunt in 2021 vormde de winst van de Supercup én het EJK waterpolo in Sibenik, Kroatië. ,,Daar zijn we vijfde geworden. Helaas lukte het niet om een medaille te halen, maar het was heel leuk om mee te maken. We hadden een leuk team met allemaal leuke meiden.”

Het Sportgala Veenendaal is dit jaar een online evenement. In een digitale uitzending worden de sport en de mooie prestaties van sporters in Veenendaal gevierd. Het Sportgala is aanstaande zaterdag 8 januari vanaf 20.00 uur live te bekijken via RegiosportVeenendaal.nl (vooraf aanmelden is niet nodig). Naast de verkiezing van sportman, sportvrouw, sporttalent jongens en sporttalent meisjes wordt ook de Jan van de Pol Bokaal uitgereikt aan het het sportlid van verdienste. Tijdens het gala is er ook een prijsvraag over sport in Veenendaal. Hiermee zijn mooie prijzen te winnen, zoals een jaarabonnement bij LaVita Lifestyleclub, een jaarlidmaatschap bij een vereniging naar keuze en een all-in zwemabonnement.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 7 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 14 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 16 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45