Afbeelding
Ted Walker fotografie
Sportgala Veenendaal

Laura Schinkel: ‘Teamsport is helemaal mijn ding’

Waterpolo

VEENENDAAL Al op jonge leeftijd lag Laura Schinkel in het zwembad, maar toen nog als wedstrijdzwemster. ,,Mijn broer en een vriendinnetje combineerden wedstrijdzwemmen met waterpolo”, vertelt Laura Schinkel. ,,Dat vond ik ook best interessant dus op een gegeven moment ben ik waterpolo ook eens gaan proberen.”

door Danny van der Linden

Een wereld gaat voor haar open. De combinatie van zwemmen, techniek en tactiek én het spelen in een team zijn precies de dingen waar Schinkel naar op zoek is. ,,Ik vind een teamsport fijner om te doen, dus waterpolo paste meer bij me dan baantjes trekken”, legt ze uit. ,,Ik zat toen bij VZC. Maar op mijn dertiende waren er niet genoeg meiden om een team te vormen en ben ik naar Polar Bears in Ede gegaan.” 

Bij die topclub op het gebied van waterpolo groeit Schinkel uit tot een talent van niveau dat inmiddels deel uitmaakt van de hoogste selectie. ,,In 2020 werd de competitie niet afgemaakt door corona”, vertelt ze over haar hoogtepunt van 2021. ,,Maar in 2021 zijn we er in geslaagd om de finale van het landskampioenschap te halen. Dat we die finale wonnen was voor mij het hoogtepunt van het jaar”, klinkt het trots. ,,Maar ook de winst van de Supercup in september van dit jaar vond ik fantastisch.” 

Maar er lag nog meer in het verschiet voor de 20-jarige studente psychologie aan de Universiteit van Utrecht. ,,In oktober 2021 ben ik met jong oranje afgereisd naar Israël voor het WJK. Op dit wereldkampioenschap eindigden we helaas na een moeilijke kwartfinale die we nipt verloren als zesde. Maar ik vond het een fantastische ervaring.” 

De in Veenendaal geboren en getogen Schinkel is nu genomineerd voor de titel Sportvrouw van het jaar 2021 in haar woonplaats. ,,Dat vind ik natuurlijk hartstikke leuk. Het is iets om trots op te zijn. Ik vind het ook heel fijn dat het dit jaar georganiseerd kon worden. Het is knap dat de organisatie daarin geslaagd is!”

Het Sportgala Veenendaal is dit jaar een online evenement. In een digitale uitzending worden de sport en de mooie prestaties van sporters in Veenendaal gevierd. Het Sportgala is aanstaande zaterdag 8 januari vanaf 20.00 uur live te bekijken via RegiosportVeenendaal.nl (vooraf aanmelden is niet nodig). Naast de verkiezing van sportman, sportvrouw, sporttalent jongens en sporttalent meisjes wordt ook de Jan van de Pol Bokaal uitgereikt aan het het sportlid van verdienste. Tijdens het gala is er ook een prijsvraag over sport in Veenendaal. Hiermee zijn mooie prijzen te winnen, zoals een jaarabonnement bij LaVita Lifestyleclub, een jaarlidmaatschap bij een vereniging naar keuze en een all-in zwemabonnement.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 5 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 10 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28