Afbeelding
Ted Walker fotografie
Sportgala Veenendaal

Julian Ariesen: ‘Jorik van Egdom is mijn grote voorbeeld’

Overig

VEENENDAAL Lange tijd was voetbal de sport van Julian Ariesen. Hij was doelman bij GVVV, maar besloot op 12-jarige leeftijd iets anders te gaan doen. ,,Via mijn moeder ben ik toen bij triatlon uitgekomen”, legt de onlangs 15 geworden Ariesen uit. Bij het komende Sportgala Veenendaal is hij genomineerd in de categorie sporttalent jongens.

door Danny van der Linden

,,In het begin fietste ik op de fiets van mijn opa. Ik was toen het enige jeugdlid van de triatlonafdeling van VZC. Dat was wel even gek, maar ik werd heel goed ontvangen en na een paar weken kwam er nog een jongen van mijn leeftijd bij.” 

Inmiddels heeft de afdeling meer deelnemers aan de triatlon. Ariesen zelf traint vaak óók in Utrecht op de atletiekbaan en in zwembad Kromme Rijn. In de Domstad neemt hij deel aan een programma voor talentvolle triatlonatleten uit de regio. ,,Gemiddeld train ik ongeveer negen uur per week”, vertelt Ariesen enthousiast. 

Naast al die sportieve arbeid, zit de jonge atleet ook nog op school. ,,Dat vind ik belangrijker”, klinkt het nuchter. ,,Zo staat mijn trainer Rob Barel er ook in, dus zodra het op school minder goed gaat, wordt er minder getraind. Gelukkig is dat niet nodig geweest en gaat het goed”, aldus de havo-scholier die in plaatsgenoot Jorik van Egdom zijn grote voorbeeld ziet. ,,Wat hij heeft bereikt is natuurlijk uniek! Daar kan ik alleen van dromen.” 

Julian Ariesen zit sinds kort in de juniorengroep. ,,Dan heb ik ook tegenstanders van een jaar of negentien. Het is logisch dat ik daar nog niet tegenop kan, maar ik groei ook en ga de komende jaren mijn best doen om mijn prestaties van de afgelopen tijd te evenaren.” De belangrijkste prestatie? Een knappe derde plek op het Nederlands Kampioenschap Triatlon onder 15. ,,Dat smaakt naar meer”, aldus de ambitieuze en trotse Veenendaler.

Het Sportgala Veenendaal is dit jaar een online evenement. In een digitale uitzending worden de sport en de mooie prestaties van sporters in Veenendaal gevierd. Het Sportgala is aanstaande zaterdag 8 januari vanaf 20.00 uur live te bekijken via RegiosportVeenendaal.nl (vooraf aanmelden is niet nodig). Naast de verkiezing van sportman, sportvrouw, sporttalent jongens en sporttalent meisjes wordt ook de Jan van de Pol Bokaal uitgereikt aan het het sportlid van verdienste. Tijdens het gala is er ook een prijsvraag over sport in Veenendaal. Hiermee zijn mooie prijzen te winnen, zoals een jaarabonnement bij LaVita Lifestyleclub, een jaarlidmaatschap bij een vereniging naar keuze en een all-in zwemabonnement.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 1 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 6 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28