Afbeelding
Ted Walker fotografie
Sportgala Veenendaal

‘Superleuk dat ik genomineerd ben, ik had het echt niet verwacht’

Overig

VEENENDAAL Annelies van Dijk begon op jonge leeftijd met turnen bij Sparta Veenendaal. ,,Mijn zus zat daar op gymles en mijn oom was penningmeester”, vertelt de in Ede geboren Veenendaalse. ,,Ik vond het meteen heel leuk en was misschien iets te enthousiast want het verhaal gaat dat ik bij mijn eerste training per ongeluk de trainster een blauw oog sloeg.” 

door Danny van der Linden

Na een aantal jaren besloot de inmiddels 18-jarige Van Dijk de overstap te maken naar Exalto Sport in Lunteren. ,,Daar kon ik meer trainingsuren maken om op een hoger niveau te komen”, blikt ze terug. ,,Bij Exalto ben ik ook in aanraking gekomen met groepsspringen”, gaat ze verder. ,,Er was een keer een wedstrijd en ze vroegen of ik mee wilde doen. Dat wilde ik wel en ik vond het meteen fantastisch. Het is echt een kick om het gevoel te hebben dat je kunt vliegen.”

Inmiddels traint Van Dijk bij Turnschool Rijssen. ,,Daar train ik vier uur in de week naast mijn ALO-opleiding in Nijmegen. Ook geef ik turnlessen bij Exalto Sport Lunteren en Sparta Veenendaal. Ik denk dat bij de verenigingen in de buurt de basis ligt. Daar moet je toch de talentjes vandaan halen en kinderen komen in aanraking met hun sport bij een vereniging of school om de hoek”, vindt ze. ,,Daarom is het ook belangrijk dat die verenigingen blijven bestaan.” 

Na een jaar vol blessureleed (Van Dijk moest twee keer geopereerd worden aan haar voet) heeft ze toch een aantal mooie prestaties geboekt in 2020 en 2021. Zo werd ze Nederlands Kampioen Microteamgym en plaatste ze zich in november 2021 voor het NK Groepsspringen met haar team. ,,Helaas is dat NK nu verplaatst door alles wat met corona te maken heeft”, klinkt het ietwat teleurgesteld.  ,,Maar ik ben ook geselecteerd voor het Europees Kampioenschap Teamgym. Dat vindt plaats in september 2022 in Luxemburg.” 

En nu is ze genomineerd voor de prijs van Sportvrouw van het jaar in Veenendaal. ,,Superleuk. Ik had het echt niet verwacht. Maar als ik zie wat mijn concurrenten hebben gepresteerd wordt het nog lastig om te winnen.”

Het Sportgala Veenendaal is dit jaar een online evenement. In een digitale uitzending worden de sport en de mooie prestaties van sporters in Veenendaal gevierd. Het Sportgala is aanstaande zaterdag 8 januari vanaf 20.00 uur live te bekijken via RegiosportVeenendaal.nl (vooraf aanmelden is niet nodig). Naast de verkiezing van sportman, sportvrouw, sporttalent jongens en sporttalent meisjes wordt ook de Jan van de Pol Bokaal uitgereikt aan het het sportlid van verdienste. Tijdens het gala is er ook een prijsvraag over sport in Veenendaal. Hiermee zijn mooie prijzen te winnen, zoals een jaarabonnement bij LaVita Lifestyleclub, een jaarlidmaatschap bij een vereniging naar keuze en een all-in zwemabonnement.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 2 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 3 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45
Afbeelding
Ziekenhuis Gelderse Vallei en Sportservice De Vallei verlengen samenwerking: 'Volle kracht vooruit met het Leefstijlloket' 25 mrt, 18:51