Links Louise Barf en Wil Jansen (Snuffelcorner). Rechts medewerkers Onky Donky Huis.
Links Louise Barf en Wil Jansen (Snuffelcorner). Rechts medewerkers Onky Donky Huis. Henk Jansen

Snuffelcorner Rhenen steunt goede doelen

24 december 2021 om 06:58 Maatschappelijk

RHENEN Zoals de traditie het wil steunt ook dit jaar de Snuffelcorner een goed doel. Dit jaar zelfs meerdere doelen. Om precies te zijn zijn dat er vijf. Er was voldoende geld in kas, de opbrengst van de twee kringloopwinkels, dat vijf organisaties verblijd konden worden.

door Henk Jansen

Een geldbedrag kreeg onder meer het Onky Donky huis in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Een huis dat kinderen, in de leeftijd van 3 tot en met 13 jaar die beperkt worden in het kindzijn, een onvergetelijke dag in Ouwehands Dierenpark geeft.

Onky Donky zet zich in voor kinderen met een problematische gezinssituatie, kinderen die langdurig ziek zijn, een lichamelijke of verstandelijke beperking hebben, maar bijvoorbeeld ook kinderen die speciaal onderwijs volgen of onder de armoedegrens leven.

Tijdens een Onky Donky Dag worden de kinderen en hun gezin/begeleiders behandeld als ware VIPS. Het Onky Donky huis is de gehele dag het vaste honk van de groep. Leuke spelletjes, een lekker hapje en uiteraard een rondje door Ouwehands Dierenpark.

TAAISLIJMZIEKTE Een geldbedrag wordt gedoneerd aan de Nederlandse Cistic Fibrosis Stichting. Een stichting die mensen met taaislijmziekte, CF genaamd, helpt. De missie van genoemde stichting is mensen met een taaislijmziekte een beter leven te geven, alsook een onmisbaar verbinder te zijn tussen mens, zorg en wetenschap in binnen- en buitenland.
Een donatie wordt ook geschonken aan de Ontmoetingskerk aan de Anjerlaan in Rhenen. Met name aan de koffieochtend-activiteit, die op elke eerste woensdag van de maand van 10.00 tot 11.30 uur wordt gehouden.

Er wordt op die ochtenden veel gezongen en een gedicht voorgedragen. Aan het einde van de ochtend vindt er een verloting plaats. Er worden dan kleine artikelen verloot die door de koffie- cq theedrinkers zijn meegebracht. In overleg met elkaar wordt er jaarlijks een doel gekozen waar de opbrengst van de verloting naar toe gaat.

VEENENDAAL Stichting Leger des Heils Welzijns- en gezondheidszorg in Veenendaal kan eveneens een donatie tegemoet zien. Ook het Stadsmuseum Rhenen wordt een geldbedrag geschonken en wel een bijdrage voor de aankoop van het meer dan fraaie schilderij Gezicht op Rhenen van Jan van Goyen, dat inmiddels te zien is in het Stadsmuseum.

KRINGLOOPWINKEL Snuffelcorner Rhenen, locaties De Hoeksteen en Uniek, is een gezellige kringloopwinkel voor onder andere leuke hebbedingetjes, aarde-en glaswerk, potten, pannen en meubels.

De Hoeksteen gevestigd in het Koningin Elisabethplantsoen is elke zaterdag open van 9.00 tot 12.00 uur. De tweede locatie, onder de naam Uniek, is gevestigd aan de Nieuwe Veenendaalseweg en is ook op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur geopend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie