Afbeelding
Berry de Reus

Koninklijke onderscheiding voor Henk en Anneke van Lonkhuijsen

29 oktober 2021 om 18:30 Overig

RENKUM Henk van Lonkhuijsen en Anneke van Lonkhuijsen-Boes ontvingen op vrijdag 29 oktober een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Agnes Schaap. Zij ontvingen het lintje voor hun inzet voor de Stichting Voedselallergie. De uitreiking zou eerst plaatsvinden tijdens de jaarlijkse Familiedag van de stichting, in het Ouwehands Dierenpark in Rhenen, maar vanwege de gezondheid van mevrouw Van Lonkhuijsen is besloten om de uitreiking in huiselijke kring te doen in Renkum.

VRAAGBAAK Het echtpaar heeft zich sinds 1987 met hart en ziel ingezet voor de Stichting Voedselallergie. Ze vormden het hart van de stichting en hebben in bijna 35 jaar enorm belangrijk werk verricht. Niet alleen voor patiënten en lotgenoten, maar ook voor organisaties als ziekenhuizen en wetenschappers op het gebied van voedselallergie.

Ze waren niet alleen actief als redacteur en eindredacteur voor het blad Allergie en Voeding, maar ze waren voor velen in dit complexe vakgebied ook een belangrijke vraagbaak. Het belangeloos delen van kennis en ervaringen vonden zij vanzelfsprekend. Ze stonden aan de wieg van het kwartaalblad en ze hebben dit blad stap voor stap tot professionele hoogte gebracht, waarbij ze complexe materie wisten om te zetten in toegankelijke artikelen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie