Afbeelding
Jan van den Brink

Zure gezichten aan de benzinepomp

11 oktober 2021 om 11:30 Verkeer en vervoer

RHENEN De laatste dagen is de stemming aan veel benzinepompen in mineur. Voor wie met een scooter of motor aan de pomp komt, valt het nog wel mee. Maar de autobezitter die het vloeibare goud in de tank wil hebben, dient toch de portemonnee te trekken. De redactie van De Rijnpost.nl peilde de reacties bij een benzinepomp in Rhenen. 

Henk van Gelderen uit Wijk bij Duurstede kwam gistermiddag tanken om bij zijn moeder in Rhenen op visite te gaan. ,,Ik zal toch moeten tanken om bij moeders op visite te gaan. Maar het is absurd hoeveel je moet betalen voor een liter benzine.”

ABNORMAAL Jacco uit Veenendaal vindt de prijzen abnormaal en is bang dat de prijzen voorlopig niet zakken. Ook Michelle, een oud-Rhenense, is niet blij met de prijsstand en het lijkt haar dat de prijzen niet meer worden zoals een jaar geleden. ,,Maar je doet er zo weinig aan”, zegt een andere tanker, Erik Mast. ,,We zitten er gewoon aan vast.” Aousam is allerminst goed te spreken. 

Iemand uit Maarn tankte ook even en is bang dat de prijzen nog lang niet op zijn hoogst zijn. Nog wat losse opmerkingen die gemaakt werden: ,,Prijzen zijn nu sterk omhooggegaan, zodat deze zo meteen 10 cent zakken en dan zo blijven. Er blijft dan indirect toch nog een verhoging. Een tactisch spel.” Een wat lacherige opmerking: ,,Ja, als ik auto wil rijden zal ik toch moeten tanken anders kom ik nergens.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie