Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Gerwin van Luttikhuizen

Bijna achtduizend boetes in vier maanden door flitspalen in Rhenen

6 oktober 2021 om 18:00 Verkeer en vervoer

RHENEN De twee flitspalen langs de Lijnweg N233 in Rhenen hebben in de periode van mei tot en met augustus in totaal 7.818 overtredingen geconstateerd. Verreweg de meeste daarvan betrof te hard rijden, voor het rijden door rood werd 185 keer geflitst.

De twee flitspalen staan op vrijwel dezelfde locatie, ter hoogte van de Achterbergsestraatweg. Eentje controleert het verkeer richting het viaduct, de andere paal het verkeer komende uit de richting van het viaduct. 

De paal die het verkeer komende vanuit de richting van het viaduct registreert, flitste in de periode van mei tot en met augustus het vaakst: 5469 keer in totaal. Het betrof in 5427 gevallen rijden met een te hoge snelheid, deze paal flitste in de genoemde periode ook 42 keer voor rijden door rood licht. De verhoudingen bij de paal aan de overkant zijn heel anders. Daar werd veel minder vaak geflitst: 2349 keer in totaal. Maar wel vaker voor rijden door rood: 143 keer. Aan deze kant reden in deze vier maanden 2206 automobilisten te hard langs de paal.

In totaal zijn er in de periode van mei tot en met augustus 1,2 miljoen flitsboetes uitgedeeld in Nederland, meldt het Ministerie van Justitie en Veiligheid. De meest actieve flitspaal van het land staat in Gouda bij de Goudse Poort richting de A12. Die noteerde maar liefst 17.265 overtredingen.


Op bovenstaande kaart vind je per flitspaal het aantal boetes als gevolg van overtredingen die geconstateerd zijn door flitspalen van mei tot en met augustus 2021. Deze verkeersovertredingen worden geconstateerd met digitale handhavingsmiddelen op kenteken. De cijfers gaan over de vaste digitale flitspalen verspreid over het land. Boetes die door de politie zijn uitgeschreven of trajectcontroles zijn hier niet meegeteld. Voor negen locaties kon geen exacte locatie worden vastgesteld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie