Dylan Lochtenberg: ,,We hopen het aantal deelnemers nog verder uit te breiden."
Dylan Lochtenberg: ,,We hopen het aantal deelnemers nog verder uit te breiden." Gemeente Veenendaal

Nieuwe Veenendaalpas en CuneraPas gelanceerd: ‘Niet meer alleen overleven, ook meedoen aan sociale activiteiten’

2 december 2021 om 10:00 Maatschappelijk

VEENENDAAL/RHENEN Veenendaal, Rhenen en Renswoude hebben 1 december officieel ieder een nieuwe betaalpas geïntroduceerd. De Veenendaalpas, CuneraPas en GrebbePas zijn uitgedeeld aan mensen die gebruik maken van de minimaregelingen in de gemeente. Hiermee hoeven zij niet langer een aankoop voor te schieten met eigen geld en dit te declareren, maar kunnen pashouders direct met hun toegekende budget betalen.

door Peter Kuijpers

,,We hebben er veel werk aan gehad en zijn blij de passen te kunnen lanceren. Drie merknamen voor één en hetzelfde instrument. Op deze moderne manier kunnen mensen met een laag inkomen op zelfstandige wijze bij onze lokale ondernemers terecht. Zowel voor cultuur, sport als in winkels. De pas heeft vanuit de voorziening voor het gezin een saldo, waarmee zij bij een pinautomaat kunnen betalen. Meedoen is zo niet langer alleen overleven, maar ook meedoen met brede sociale activiteiten’’, aldus wethouder Jolanda de Heer van Rhenen. Zij hoopt verder dat de mensen er veel gebruik van kunnen maken, ook met activiteiten die anderen zo vanzelfsprekend vinden.

BUDGET Wethouder Arnout Wijs van Renswoude onderschrijft dit van harte: ,,Alle gemeenten willen dat iedereen kan meedoen. Ook inwoners met een laag inkomen. Daarvoor hebben we minimaregelingen. En nu kan dit op een makkelijke manier. Gelijk ter plekke. Zonder voorschieten iets aanschaffen of meedoen aan allerlei activiteiten.’’ De budgetten die mensen in de regeling voor 2021 nog over hebben kunnen zij op de oude manier opmaken. Daarnaast is nu al voor anderhalf jaar het budget vrijgemaakt voor de Veenendaalpas, CuneraPas en GrebbePas. Speciaal voor de feestdagen wilden de gemeenten de gebruikers van de minimaregelingen in staat stellen op de nieuwe manier te kunnen betalen.

(de tekst gaat onder de foto verder)


Jolanda de Heer: ,,Op deze moderne manier kunnen mensen met een laag inkomen op zelfstandige wijze bij onze lokale ondernemers terecht.” - Gemeente Rhenen

SPORT EN CULTUUR De Veenendaalpas, CuneraPas en GrebbePas hebben tevens de mogelijkheid om sportspullen te kopen en voor de contributie. De gemeenten hebben inmiddels al dertig sportverenigingen zoals voetbal en tennis aangesloten op het nieuwe systeem en diverse sportscholen en zwembaden. Daarnaast zijn er verschillende culturele activiteiten en cursussen mogelijk in bibliotheken, theater, muziekschool, musea en het Filmhuis Veenendaal. Alle regelingen zijn met hun bijbehorende budget gekoppeld aan de pas, zodat je hiermee overal terecht kan. De deelnemers zijn allemaal online te vinden met hun aanbod op de webshop van: www.veenendaalpas.nl, www.cunerapas.nl en www.grebbepas.nl. ,,Een overzicht dat we alleen maar verder hopen uit te breiden’’, hoopt wethouder Dylan Lochtenberg van Veenendaal.

VEEL DEELNEMERS ,,Het is verder heel belangrijk dat zoveel mogelijk deelnemers zich aansluiten bij dit initiatief. Ook horeca en winkeliers doen mee, op het moment van de lancering al 108. Voor deze ondernemers is het een soort cadeaukaart met een tegoed, die mensen kunnen besteden. Een extra afzetmarkt en aansluiten bij de Veenendaalpas, GrebbePas en CuneraPas is voor deze bedrijven gratis. Daarnaast zou het mooi zijn wanneer winkeliers en horeca als ondernemers kunnen meedenken aan een leuke actie voor deze doelgroep. Uit eten tegen een gereduceerd tarief op bepaalde tijden of een mooie korting in de winkel. We hebben zeer sociale ondernemers en nodigen ze uit mee te denken de passen een extra sprankeling te geven.’’ Ongeacht welke pas mensen hebben, ze zijn in zowel Renswoude, Rhenen als Veenendaal te besteden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie