Gert-Jan van Dommelen
Gert-Jan van Dommelen Gert-Jan van Dommelen

Lezing over End Plastic Soup

10 november 2021 om 21:45 Lokaal Deel je nieuws

Maandag 29 november vanaf 17.30 uur organiseert Rotary club Scherpenzeel-Woudenberg een avond met als thema End Plastic Soup. Locatie is Brasserie 1885 in Woudenberg. Als spreker zal Gert-Jan van Dommelen de problemen én oplossingen bespreken. Gert-Jan is één van de initiatiefnemers van het wereldwijde klimaatproject EndPlasticSoup. Op deze avond zal hij laten zien hoe wij als individuen en als bedrijven hierin het verschil kunnen maken. Als je maatschappelijk betrokken bent en in Scherpenzeel of Woudenberg woont of werkt ben je van harte welkom om deze bijeenkomst bij te wonen. Op deze avond zullen we ook kort toelichten wat Rotary nog meer doet en hoe je als Rotary lid hieraan kan bijdragen. A

EndPlasticSoup is een wereldwijd initiatief van Rotary om de plasticvervuiling op te lossen en te voorkomen. De ambitie is dat oceanen en zeeën in 2050 vrij zijn van plastic soep en meren, rivieren, parken, bossen en straten vrij van plastic afval. Gert-Jan zal op deze avond toelichten hoe dit bereikt kan worden.

Gert-Jan van Dommelen is een ervaren programmamanager die zijn hele leven succesvolle programma’s heeft geleid. Hij noemt dat “Brabants Projectsucces”: iedereen is super tevreden, een uitstekende business case, en soms duurde het ietsje langer. En ook EndPlasticSoup kwam er niet van de ene op de andere dag. Na drie jaar met zijn eigen club actief te zijn geweest met afval opruimen, maakte Gert-Jan kennis met de clubs in Amsterdam die een Plastic Soup vis-actie hielden in de grachten van Amsterdam. Van het één kwam het ander, en inmiddels is EndPlasticSoup een internationale organisatie die actief is met duizenden mensen in 43 landen met wereldberoemde Young Ambassadors, zoals Melati en Isabel Wijsen, de jonge leiders van Bye Bye Plastic Bags uit Bali. Op dit moment zijn er zo’n 20 grote projecten in uitvoering of in voorbereiding.  

Rotary club Scherpenzeel-Woudenberg steunt goede doelen met praktische hulp en door geld bij elkaar te brengen via bijvoorbeeld het organiseren van een bridgedrive (11-12) en een benefietconcert (29-01). Leden komen op maandag bij elkaar om van elkaar op professioneel en persoonlijk vlak te leren en om activiteiten vorm te geven. Hecht en helpend, samen in actie voor het goede doel. De avond op 29 november is bedoeld om een breed publiek kennis te laten maken met Rotary.

Van tevoren aanmelden door een email te sturen aan Elske van de Fliert: evdfliert@outlook.com. 

advertentie
advertentie