‘Sterkok’ Johan Veldhuizen (links) en deelnemer/wijnkenner Henk van den Hurk.
‘Sterkok’ Johan Veldhuizen (links) en deelnemer/wijnkenner Henk van den Hurk. Gertjan van Capellen

Johan Veldhuizen deelt passie voor koken met kerels

31 oktober 2021 om 07:30 Maatschappelijk

VEENENDAAL Hij vond zichzelf de koning van het opwarmen, maar was de magnetron- en diepvriesmaaltijden, evenals de friet van de snackbar, spuugzat. Door de mantelzorg die zijn vrouw Nathalie behoefde, gooide Johan Veldhuizen het roer qua warme maaltijden helemaal om. Door te experimenteren met koken begon hij het bereiden van maaltijden niet alleen leuk, maar vooral ook lekker te vinden en werd hij de beste maatjes met zijn pannen. Die passie wilde hij graag delen.

door Gertjan van Capellen

De Veenendaler wilde bovendien mensen enthousiasmeren met zijn kookkunsten. Samen met Marieke Mes was hij de initiator van Koken met Kerels, dat wordt gefaciliteerd door Veens Welzijn. Zes weken lang geeft Johan in Plein Zuid aan de Dr. Colijnstraat een stoere basiskookcursus aan kerels die zelfs een eitje bakken al een hele uitdaging vinden. 

KEUKENPRINSEN ,,Plezier in koken is het leukste dat er is”, steekt ‘sterrenchef’ Johan van wal. ,,Het gaat erom dat je een lekkere en gezonde maaltijd kan klaarmaken met groente, aardappelen en een bal gehakt, om maar wat te noemen. We starten hier de eerste les eenvoudig met het maken van een veganistische tomatensoep, gevolgd door een huisgemaakte hamburger, spaghetti, hutspot, sla met gebakken aardappelen met vlees of kip. En we eindigen de zesde les met een gezamenlijke maaltijd met intimi”, legt hij uit.

,,Wat is er leuker dan met een stel mannen te kokkerellen, om het eindproduct vervolgens in een gezellige sfeer te consumeren. Ik vind het prachtig dat ik mijn passie kan delen met deze keukenprinsen in spe”, aldus Johan, die ervan overtuigd is dat een lekkere maaltijd makkelijk te bereiden - en niet onbelangrijk - vooral gezond moet zijn.

NUTTIG De reacties van de deelnemende kerels, zoals van Henk van den Hurk, zijn lovend. ,,De reden dat ik mij opgaf om mee te doen aan de cursus, is volgens mijn vrouw en mijzelf dat het nu toch wel tijd is geworden om mezelf te kunnen redden als mijn vrouw afwezig of ziek zou zijn. Haar kwaliteit van koken zal ik niet meer kunnen bereiken, maar als ik goed oplet, kan het zeker wat worden mede dankzij Johan”, zegt hij. 

,,Zijn aanpak staat me aan. Ondanks dat hij geen kok van beroep is, klopt zijn systeem. Het nodige materiaal is er, de planning voor het gehele traject is er en hij is enthousiast. De eerste twee lessen waren al nuttig, dus de toekomst ziet er goed uit”, aldus Henk, die zich ontpopt heeft als de ware vinoloog van het gezelschap.

Na deze eerste twee Koken met Kerels, is het de bedoeling dat deze basiscursus in het wijkcentrum Plein Zuid een vervolg zal krijgen, en dat er ook een vervolg op de de basiscursus komt.

Meer informatie via kokendekerels@gmail.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie