Bij een kerstmaaltijd hoort natuurlijk een mooi versierde boom.
Bij een kerstmaaltijd hoort natuurlijk een mooi versierde boom. Onder Ons

Toch kerstmaaltijden voor ouderen in Onder Ons

27 december 2021 om 13:52 Maatschappelijk

VEENENDAAL Ontmoetingshuis Onder Ons heeft tijdens Kerst toch nog maaltijden aan kunnen bieden voor ouderen. De traditionele maaltijd tijdens kerstavond, die altijd groots wordt gevierd, werd gespreid over drie avonden. Zo konden ouderen die dat wilden toch met elkaar Kerst vieren, in samenwerking met inloophuis De Zevensprong. 

,,De ouderen reageerden enthousiast en ook geëmotioneerd op de uitnodiging. Ze waren blij met deze welkome afwisseling in deze moeilijke en eenzame tijd”, aldus Onder Ons. 

De tafels waar anders zes personen zouden zitten, werden nu feestelijk gedekt voor twee personen. Het bedienend personeel droeg een mondkapje en hield anderhalve meter afstand.

Onder Ons had daarnaast kerstbomen opgetuigd en de zaal versierd. Twee enthousiaste koks hadden een kerstmaaltijd klaargemaakt en er was gezellige kerstmuziek te horen. Ook werd er een kerstverhaal verteld. De ouderen verlieten het pand aan de Fluitersstraat met een volle maag en een glimlach op het gezicht. ,,En zo zullen er nog twee avonden volgen waarop de ouderen toch even onder elkaar en Onder Ons kunnen zijn”, aldus het ontmoetingshuis. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie