Afbeelding
Ted Walker

Veenendaals raadslid Yasin Makineli gaat met eigen fractie door in de lokale politiek

27 december 2021 om 12:23 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

VEENENDAAL Raadslid Yasin Makineli stapt uit de Veenendaalse DENK-fractie en gaat verder onder de Fractie Makineli. Ook stelt hij zichzelf verkiesbaar voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Dat laat Makineli weten in een verklaring. ,,Ik zal mijn strijd in Veenendaal voortzetten met een beweging die zich hardmaakt voor de rechten van alle Veenendalers.”

Het raadslid bracht eerder dit jaar nog het nieuws naar buiten dat hij na maart zou gaan stoppen als gemeenteraadslid. Dit omdat volgens hem ,,de hedendaagse politieke realiteit een andere koers wijst dan mijn idealistische kompas.” 

HEROVERWOGEN Maar het voormalig DENK-lid zegt dat hij vanuit zijn achterban aangemoedigd werd om toch door te gaan. ,,De afgelopen tijd heb ik veel nagedacht over mijn toekomst. Het is lastig om weg te duiken voor mijn verantwoordelijkheden als mensen een beroep op mij doen”, schrijft Makineli. ,,Het heeft ervoor gezorgd dat ik mijn besluit om te stoppen in de politiek ben gaan heroverwegen en uiteindelijk heb besloten om toch door te gaan.”

Maar de toekomst in de lokale politiek ligt niet bij DENK, meldt het raadslid, naar eigen zeggen met pijn in zijn hart. ,,Er is een groot probleem waar ik al een lange tijd mee worstel. De partij die staat voor eerlijkheid en rechtvaardigheid is van koers veranderd”, aldus Makineli, die verder onder meer ,,pestgedrag” en ,,botte tegenwerking” benoemt. Ook schrijft hij: ,,Landelijk fractievoorzitter Azarkan stelt vaak zijn persoonlijk belang en ego boven het belang van DENK. Dat werkt ontwrichtend voor de partij.” 

Makineli hield zich de afgelopen tijd onder meer bezig met het dossier over de vermeende infiltratie bij moskeeën.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie